Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 3 november 2010

Gated Community (s)??

Jag läser en artikel i SvD .. "Gated Communities - en oroande utveckling" .. som handlar om människors ökande otrygghet i vårt land. Och visst är det hemskt att vi känner ett allt större behov av larm, övervakning och andra trygghetstillbehör .. men ju mer vi isolerar oss bakom allt detta ju otryggare och räddare blir vi.

Men det var egentligen inte det jag tänkte skriva om, för när jag läser meningen .. "Att bygga städer och bostadsområden för en viss typ av människor samtidigt som man stänger ute det som är avvikande och annorlunda leder till minskad tolerans och öppenhet." .. tänker jag på Socialdemokraterna och deras påtagliga svårigheter att formulera en politik som människor känner igen sig i. Byt bara ut orden "städer och bostadsområden" mot "en politik" så ser ni det nog själva?

Peter Kadhammar skriver om inaveln inom partiet, hur kontakter, SSU-skolning och familjebakgrund skapar något som till förväxling liknar just ett Gated Community.

Mona Sahlin är en produkt av ett sådant system och kommer tack vare det att kunna klamra sig fast vid ordförandeposten trots att hon saknar förtroende från partiets "vanliga" medlemmar .. som blir allt färre.

Men priset blir förmodligen högt. En annan SSU-produkt .. SSU- och förbundsordföranden Jytte Guteland går nu ut och kräver hela styrelsens avgång som ett bevis på Mona Sahlins vilja till förnyelse.

Kommer då Mona Sahlin att offra hela det "kompisgäng" som fört henne till det ledarskap som hon har så svårt att hantera .. eller kommer hon solidariskt att ställa även sin egen plats till förfogande. Personligen så tror jag att hon är så formad av sitt isolerade politiska liv att hon inte ens ser problemet .. utan taktiskt offrar det som måste offras .. precis som hon gjorde med Ohly och Vänsterpartiet.
Solidaritet är inte precis Socialdemokraternas paradgren varken det gäller den egna politiska karriären eller när det gäller att uppfylla de vackra orden i sin politik, som mest bygger på teoretiska kunskaper om den värld som landets befolkning lever i utanför den socialdemokratiska "stängda gemenskapen".

Just precis nu hör jag Mona Sahlin säga till Maud Olofsson .. "vi måste ompröva och förnya" .. det är nästan skrattretande eftersom det är exakt samma ord som hon sa när hon tillträdde som ordförande för sitt parti för fyra år sedan.

"Tala är silver, tiga är guld" .. är ett gammalt ordspråk som Mona Sahlin borde ha framför sig på rummet .. för så fort det uppstår ett drev mot någon av de borgerliga är sosseledaren först ut med illa underbyggda och skadeglada attacker .. något som inte alltför sällan slår tillbaka på henne själv.
Egentligen borde våra folkvalda regelbundet tvingas utföra sina egna så populära "trainee-jobb" ute i den "verkliga" verkligheten i stället för i de styrelser eller andra extra-knäck som de nu kallar verklighet i utflykter från sin välbetalda riksdagsplats.

1 kommentar:

  1. Såg du när MS sa hon visste att SD var kommen från vit makt och nazism när hon körde pajkastning i riksdagen idag? Åkesson behöll sitt lugn och var mer saklig än vad hon var. Hon stod t o m och sa att hon tog ansvar för Sverige när hon kacklade mot Reinfeldt. Hon fick nog nästan en propp sedan när Reinfeldt förklarade att SD var ett formellt invalt parti i riksdagen och som sådant skulle man respektera partiet.Det var en tuff tillrättavisning men han har ju rätt - oavsett vad man tänker och tycker själv så är det så. Det vore också respektlöst mot de över 300000 som faktiskt röstat dit dem.

    SvaraRadera