fredag 24 juni 2011

Glöm snapsen!

Jag har alltid haft svårt för helger eller andra situationer där det förväntas att jag ska ha roligt och bete mig på ett visst sätt .. annars är det jag som är misslyckad. Andra .. vanliga .. helger kan jag ha roligt och bete mig lite hur som helst .. men nyår och midsommar, då MÅSTE jag bara göra som alla andra?

Hur kan det komma sig??

En tid i livet fick jag nästan allergiska anfall när nyår och midsommar närmade sig .. jag revolterade, klädde ner mig, blev obstinat och drällde iväg på saker jag aldrig borde ha gjort. Protesten blev så att säga lite överdriven.

Nu vet jag bättre. Jag gör som jag vill .. det vill säga VI gör som vi vill.

Så glöm nubben .. den är skitäcklig i vilket fall som helst! Glöm spriten, den funkar bättre vid ett annat tillfälle, vi är glada ändå och får därmed större utbyte av grannfesterna som ofta är rena uppvisningarna av de relationsproblem som döljs bakom den välputsade ytan i vanliga fall.

Glöm sillen .. för min del, och fram med hemgjord potatissallad, grönsallad och en hederlig rostbiff .. som just nu förbereds för ugnen.

Glöm midsommarfirandet runt midsommarstången med svettigt dansande och ut i spenaten och plocka sju sorters blommor som ska stå mitt på matbordet som en storslagen fruktbarhetssymbol.

Men glöm inte att sjunga, skratta och ta några danssteg .. även om det saknas en inhyrd orkester i folkdräkt.

Mera jordgubbar och mindre finkläder .. de som köps inför midsommarfirandet är ändå för tunna när kvällskylan sätter in. Jordgubbarna och den traditionella jordgubbstårtan som jag snart ska "överraskas" med, de blir ju bara bättre och bättre ju längre kvällen lider.

Mer vila, mer avkoppling, mer strövtåg i naturen och mindre partytält och uppskruvade förväntningar.

Till min stora förvåning läser jag i tidningarna att det är synd om sådana som oss? Människor som inte lägger ner en halv månadslön för att riktigt FIRA att det är midsommar?

Vi tillhör det svenska bottenskiktet, ingen månadslång planering, inga grillskivor som ligger i egenkomponerad marinad, inga tjusiga kreationer, inga blankpolerade ungar som lyckligt dansar små grodorna runt en midsommarstång på idrottsplatsen och inga inbjudna skaror av bekanta som obegripligt sluddrande aldrig går hem när hela kroppen skriker efter sömn och diskbänken dignar av disk?

Bara en ljuvligt ledig dag med god mat, blommor och jordgubbstårta .. bara vi eller tillsammans med någon/några likasinnade .. människor som vi verkligen tycker om och som är roliga redan innan vinglaset fylls. Kan livet vara bättre än det?

Och jag har faktiskt en blomma i håret i dag!

Det finns egentligen bara ett enda MÅSTE!! Den som stiger över tröskeln hemma hos oss en större helg får finna sig i att vara deltagare i en turnering med mångåriga traditioner ... KALLE ANKA YATZY-TURNERINGEN.

Och i år SKA jag ta hem det hela, det har jag gett mig fanken på!!

Glad midsommar på er allihop!!

AB, AB, AB, SvD, DN, DN

4 kommentarer:

 1. YATZY att jag inte tänkt på det! Vi spelar alfapet här och många nya ord lanseras varje gång. Jag sitter i en t-shirt med Jimi Hendrix fejs på magen och ett par sloggitrosor på nederdelen på fötterna har jag yllesockor och sedan har jag vita handledsvärmare på mig - maken är skrudad i ett par shorts som borde vara straffbara att bära. Vi har just ätit varsin låda jordgubbar och sedan blir det en fin liten nötstek med gräddsås och grönsaker. Vi är inte så traditionsbundna så det stör här heller. Jag tar dock EN liten hemgjord snaps - en hirkumpirkum som jag gjort själv. I övrigt så blir det kolsyrad citrondryck rakt igenom dagen och kvällen.I morgon skall vi åka båtbuss om vädret tillåter (efter att ha burit ut lupinerna som bars in idag) Ha en njutningsfull afton Any!

  SvaraRadera
 2. Detsamma!:)
  Jag gillar sill men det kan jag äta nästan närsom på året.
  Snapsen struntar jag blankt i och några små huvudkransar har jag gjort till de små.
  Grodorna och fallossymbolen struntar jag i.
  Veden har jag staplat det sista berget så nu är det inne och klart före (!) midsommar.
  Trevlig afton!

  SvaraRadera
 3. Det är när man någon enstaka gång försöker sig på det traditionella och rent ut sagt står på huvudet för att få till det - som de verkliga relationsproblemen visar sig har jag märkt gång efter annan..
  Du har så rätt i allt du skriver - tänker lika./Helena, alisas project..

  SvaraRadera
 4. En tvåa smaksatt med johannesört blev det för min del. Alldeles lagom.

  SvaraRadera