måndag 13 juni 2011

Har de alldeles förlorat förståndet??

Ett av de större problemen i statstrafiken i vår lilla stad är de cyklister som upplever sig själva som fotgängare?

Swisch!!! ... så dyker de upp vid övergångsstället, precis när jag konstaterat att det inte finns en enda gångtrafikant inom synhåll. Och .. swisscchh .. cyklar de över de vita linjerna mitt framför näsan på mig!

Ibland känns det som de lägger sina liv i mina händer .. och jag vill inte ha det där!!!

Nu har Miljöpartiet kläckt det genialiska förslaget att cyklister inte längre ska behöva ta hänsyn till rödljus vid högersväng. Det kommer att göra livet väldigt spännande för de verkliga fotgängarna som har grön gubbe och aningslöst promenerar över med barn, barnvagnar eller sina hundar.

Förmodligen ska väl rödljusdispensen också gälla vid övergångsställen .. så att vi bilister inte ska sitta och somna vid ratten??

Enkelriktade gator ... pfft! Det är väl ingenting som ska vara i vägen för en cyklist? Och eftersom cyklisterna redan ser sig som fotgängare så är det väl helt ok att fortsätta att cykla på gågator och trottoarer i fortsättningen också.

Liite spill i trafiken får man ju alltid räkna med. Är det så de resonerar Miljöpartisterna??

Och när jag hämtat mig från den första nyheten så spränger Håkan Juholt av ett nytt genidrag.

Stefan Holm har tillfrågats om han vill ha ordförandeposten i arbetsgruppen mot barnfattigdom!!

STEFAN HOLM??

Jag gillar Stefan Holm, men kan inte riktigt se sambandet med barnfattigdom eller ens barn, om jag ska vara ärlig?

Håkan Juholt som enbart omger sig med helt oprövade namn utan större specialistkunskap, borde inte han ta sitt "hjärteämne" på mer allvar än att försöka förgylla det med ett kändisnamn??

Stefan Holm har inte bestämt sig än. För hans egen skull hoppas jag att han besinnar sig, det verkar inte vara en lugn promenad att samarbeta med den nye sosseledaren och även om Stefan Holm är van att hoppa högt så är han bara van att hoppa i en riktning .. uppåt.

I den Juholtska sociala demokratin gäller det nog att kunna hoppa i alla riktningar.

SvD, SvD, SvD, DN, DN, Expr., Expr., AB, AB

4 kommentarer:

 1. Stefan Holm är höjdhoppare. Det har varit mycket i media om höjdhoppande barn som haft det tufft på sistone. Associationens makt räcker, och Juholt hoppas surfa på denna.

  SvaraRadera
 2. Barnfattigdomen har inte ökat , så hela saken är en fatnasi, det är skillnaden mellan de med jobb som har mest och de 50% av invandrarna som inte har jobb som påverkar statistiken. Antalet som inte har tex mat har inte ökat.Fyller man på med fler arbetslösa ökar barnfattigdomen relativt...
  Cyklister: ja usch, de kör över gående, de byter från cyklist till gående vid övergångstället så snabbt att man blir påkörd av bilen bakom när man panikbromsar. läskigt.

  SvaraRadera
 3. Jag ser vissa likheter mellan Juholt och svenska kyrkan..

  Båda institutionerna hittar på det ena galnare än det andra - totalt förvirrat och glatt struttandes framåt i tron att de gjort världens bästa satsning.

  När vi hade skolavslutning i fredags vär där en ny kvinnlig präst som skulle visa sig på styva linan och verka modern och ungdomlig. Så hon började riva sönder en femhundring, hoppa på den, drog upp slem ur halsen och spottade på den och lite annat..
  Sen talade hon om att hon gjorde det för att dra en parallell mellan att en femhundring alltid har samma värde vad du än gör med den och hur den än ser ut Det ville hon berätta för barnen och sen sa hon det till barnens föräldrar (som ju satt i kyrkan) så att de skulle förstå att vilka fina barn de har och att de skulle förstå att värdesätta dem hur tilltuffsade de än var..

  Ja vi vet att svenska kyrkan kan hitta på hur mycket tokerier som helst i jakten på att bli populär igen. Så Juholt och kyrkan har väldigt mycket gemensamt tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Ingvar Larsson14/6/11 14:21

  Per Ankersjö, denne frihetens självutnämnde apostel i Stockholm, menar att regeln att stanna vid rött ljus måste luckras upp i frihetens namn. Folk cyklar ju ändå mot rött ljus så varför skulle det vara olagligt? Med tanke på Ankersjös ljusblåa syn på världen och människorna skulle man kunna misstänka att han tänker att allt som skiftar i rött behöver man inte bry sig om. Det röda är ju det grönas komplementfärg så egentligen är det samma färg fast tvärtom. Vare sig trafikljuset visar rött eller grönt så är det bara att köra på. Därigenom vidgas frihetens gränser, och Stockholm blir en grönare stad.

  SvaraRadera