onsdag 8 juni 2011

Jahaja .. så har jag tagit klivet över till överklassen??

För det var väl så det var? Överklasskärringar som fick subventionerad städhjälp på bekostnad av de fattiga och sjuka?

I dag har jag för första gången i mitt liv fått hjälp med att städa mitt hem. Det var med kluvna känslor jag gav upp och insåg att jag helt tappat taget om det hela efter ett hemskt första halvår. Hela min uppfostran formligen gallskrek att .. EN RIKTIG KVINNA STÄDAR SITT HEM SJÄLV ÄVEN OM HON GÅR UNDER PÅ KUPPEN!!!

Medan Maken sa .. "du är ju fullständigt dum i huvudet om du inte tar emot den hjälp du kan få."

Och för en gångs skull lyssnade jag på Maken utan ifrågasättande .. även om det kändes som om jag borde skämmas.

Så in i hemmet kommer ett par Rutor, beväpnade med borstar, hinkar och trasor och nu sitter jag här och känner nästan inte igen mig. Det har varit en obeskrivligt rolig dag, vi fann varandra direkt, åt lunch och fikade tillsammans, skrattade och pratade öronen av varandra och nu har vi planer på att ha gemensamma kurser, kanske utställningar eller något annat roligt, hade jag anat det så hade jag kastat in handduken betydligt tidigare.

Men det gällar att passa på att njuta av överklasskänslan. Räkningen har inte kommit än och om bara några dagar så är dammet och oredan vårt eget ansvar igen. Redan i morgon misstänker jag att jag halkat ner på normalnivå igen.

Fast just i dag tittar jag ut genom nyputsade fönster .. överallt! Har rena ytor vart jag ser och det doftar RENT och signalerar ORDNING, på ett sätt som jag aldrig tidigare varit med om.

Städning är så att säga inte min paradgren så .. halleluja, pris ske alla Rutor som finns när man behöver dem som allra bäst.

5 kommentarer:

 1. Grattis säger jag bara! Njut medan du kan för har Du djur inne som jag då är där "råttor" i hörnorna snabbare än du hinner blinka. Men känslan när de gått och allt skiner och luktar gott och det är ordning och reda är oslagbar - jag får tom lust att börja städa själv när jag ser hur rent det blir. Undrar vad det är för kurser ni ska ha..
  Hälsningar Helena.

  SvaraRadera
 2. Helena .. visst är det rent förunderligt att det finns människor som kan åstadkomma rena underverk på samma tid som det tar mig att få till en liten ren yta i ett mindre kaos??

  Och när det gäller de idéer som vi lekte med i dag så tänkte vi börja med att teckna och måla porslin .. eftersom allt mitt porslin är egenhändigt dekorerat. Alla tjejerna hade olika hantverkshobbies så sedan betar vi väl av en efter en, antar jag. Kul ska det bli, om det blir av.

  Sedan så har Rut-gänget många pensionärer som uppdragsgivare och deras lokal har blivit en lokal samlingsplats där olika önskemål tas upp och historieberättandet står högt i kurs.

  Bland annat finns det önskemål om trendigare armband till trygghetslarmen .. så det tänkte vi ta tag i och se om man kunde få till något som kunde bytas ut och matcha klädsel och sinnesstämning .. till att börja med. :-)

  SvaraRadera
 3. Det där med trendiga armband till trygghetslarm vill jag hålla mig uppdaterad på. Sitter som vice i beredningen för välfärd och kultur här i Båstad och just nu bereder vi en ny vård- och omsorgsplan. Beredningarna är tänkta som en politisk länk till medborgarna, vi kör hearings och medborgardialoger för att hämta in medborgarnas synpunkter kring olika viktiga frågor inför förslag som vi lägger fram för KF. Ett av problemen är trygghetslarmen, bl.a att alla inte kan sköta dem eller handskas med dem.
  Så nu blev jag jätte nyfiken när ni pratar om lite finare/roligare varianter - ni kan ta patent på det skulle jag tro..
  Posrlinsmålning har delar av den kvinnliga sidan i min familj sysslat en hel del med, men inte jag. Framför allt min mormor. Hon har gjort helt fantastiska saker: bord, väggur, massor av servicer etc.
  Så lycka till du gav mig bra idéer, det här med porslinsmålning ska jag ta upp när vi ska prata om aktiviteter för de äldre.
  Ha det!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också Rut sen jag satt med mitt gipsade ben. Två flinka och glada kvinnor som annars kanske varit arbetslösa gjorde rent i mitt hus på ett strålande sätt. Före rutavdragens tid fanns knappt en firma som utförde såna sysslor i vår lilla kommun. Nu får vi ingen valfrihet i kommunen och man kan ju gruva sig om/när den dag kommer då kommunens biståndshandläggare ska skriva en på näsan vad man behöver hjälp med. Så jag hoppas att M och hennes medarbetare finns kvar även i framtiden.

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet9/6/11 21:43

  Det är minsann inte bara städhjälp med rut-avdrag som kvalificerar dig till att höra till överklassen! Enligt vissa kommentarer i Magdalena Ribbings Hyfs-och stilspalt hör man till överklassen om man tar inneskor med sig om man blir bjuden på fest hem till någon. Man ska till sina finkläder tassa runt i strumplästen, ska du veta! Och för många, många år sedan läste jag att man hör till överklassen om man har mer än fem hyllmeter böcker i sitt hem. Vad läsintresse har med klasstillhörighet att göra har jag aldrig lyckats förstå.
  I vilket fall misstänker jag att du lyckats kvalificera dig för länge sedan. Oss överklass-kärringar emellan.

  SvaraRadera