söndag 5 juni 2011

Politiskt klappar mitt hjärta ..

.. ett extra slag för Kd.

Det är något väldigt tilltalande med ett parti som fokuserar på Familjen och Vardagslivet. Jag kan till och med sträcka mig så långt att jag tycker att det är nödvändigt att det finns ett sådant parti.

Men så känns det så förtvivlat oärligt att engagera sig i ett parti som har Krist- som förtecken och den familjeberättelse som målas upp är också den färgad av Krist-förtecknet även om ordet demokraterna finns med.

Jag hoppas och önskar att Kd på något outgrundligt sätt kan ta sig över de trösklarna och få med sig de familjer som nu känner sig uteslutna och ofullkomliga i den Krist-demokratiska människobilden.

Och på tal om navelskådande så har jag, efter alldeles för lång tid, förstått att de socialdemokratiska bloggarna enbart vänder sig till de socialdemokratiska läsarna och enbart behöver oss andra som något att förfasa sig över och döma.

Det är lite synd.

Som i dag till exempel .. Peter Högberg på bloggen "Högbergs Tankar" funderar över framtidens ledare i politiken. Alltså i den Socialdemokratiska politiken .. och han avslutar med .. "Skicka in era idéer så bygger vi ledare för framtidens demokratier".

Frågan hänger kvar och om jag kopplar loss den från det socialdemokratiska ursprunget, så anser jag att politiken borde vara ett uttryck för kreativitet, skaparglädje, gemenskap och inspiration på precis samma sätt som konsten, musiken, hantverket och olika hobbygemenskaper.

Sett ur den synvinkeln borde en ledare vara engagerad, idérik, inspirerande och brinna för sitt arbete. En körledare som enbart fokuserar på sin egen prestation, inte tycker att det är roligt med musik, som inte njuter av att forma alla röster till en gemensam glädjeupplevelse .. kommer aldrig att få en fungerande kör.

Och eftersom jag precis kommer hem från ett evenemang med veteranfordon, så kan jag påstå att de eldsjälar som lägger ner all sin fritid, allt sitt engagemang och har hela sin livstil i restaurerandet av motorarvet från en annan tid och applåderar, stödjer och uppmuntrar andras insatser .. är bättre ledare inom sitt område än många politiker.

Varför är det så?

Jag tror att den som brinner för något, som inte är beredd att sälja sin övertygelse utan ger allt för att få den förverkligad, som ser andras potential och kan förmedla den glädje och den tillfredsställelse som det ibland hårda arbetet medför .. det är en bra ledare.

Och en demokratisk ledare .. som delar en idé som alla arbetar för och är delaktiga i .. ser inte sig själv som huvudpersonen utan bara som en liten del av något helt, även om det är h*n som pekar ut färdriktningen och står för sammanhållningen.

Som en körledare som får alla röster att formas till något alldeles unikt och fantastiskt .. helt utan att framhäva sin egen person, smyga runt och tjuvlyssna, stjäla idéer eller sabotera för andra körer.

En bra ledare får samarbetet och gemenskapen att fungera helt av egen kraft och styrka.

Expr., Expr., SvD, SvD, AB

3 kommentarer:

 1. Lysande analys av KDs narkotikapolitik eftersom du kommenterade på den artikeln! Attentionwhxxx?

  SvaraRadera
 2. Magnus Callmyr .. avsikten var inte att analysera KD:s narkotikapolitik utan att se KD:s politik som helhet.

  Attentionwhores är väl alla som skriver på nätet, mer eller mindre? Vill du undvika det fenomenet så lär du få problem .. ;-)

  SvaraRadera
 3. ja om man ska se KD:s hela politik genom denna artikeln så bör man inse att KD är ett av dom största skitpartierna ever. Maria Larsson har ju inte förmodat sig att bemöta argumenten ifrån avaaz. Snacka om att vara oseriös, samtidigt dör folk i överdoser och folk krigar till döds på grund av illegal narkotika. Men Maria klappar sig på axeln och säger: JAG KNARKAR INTE. IQ badboll

  SvaraRadera