måndag 6 juni 2011

Min Rutiga Katt är feminist!

Rutiga Katten och jag har alltid haft ett väldigt tight förhållande. Hon är den enda i familjen som ser MIG som flockens ledare .. vilket bevisar att hon är en mycket, mycket intelligent katt.

Själv har hon alltid varit den okrönta drottningen bland mina katter. Ingen av de andra katterna har utmanat henne och även om det nu för tiden bara finns Hittekatten kvar som skulle kunna göra det, så ser sig Rutiga Katten som Katternas Katt i vårt hem.

Det gör i och för sig Hittekatten också .. men hon är inte heller såå angelägen om att bevisa det. Båda låtsas att den andra inte finns .. vilket bevisar att katter är mycket intelligenta djur.

Maken störde sig på att den Rutiga Katten betedde sig som om HAN inte fanns.Hon är en lydig och rolig kattkompis som han också ville ha del i.

Men ICKE! Hon hörde honom inte, gick rakt förbi honom utan att bevärdiga honom med en blick, även om han frestade aldrig så. Visst fick han ge henne godis .. men hon tänkte inte anstränga sig det minsta, då fick det hellre vara.

Maken föreslog att vi skull döpa om henne till Gudrun!

Så åkte jag bort några dagar. Hemma hos oss får inte katterna springa fritt på natten .. vid det här tillfället hade vi 8 stycken. Alltså skulle de stängas in i mitt arbetsrum, där det finns både soffa och fåtöljer, om nu någon blir orolig.

Maken hade inga problem med att få in gänget, för det mesta gick de in själva och lade sig när de märkte att det började dra ihop sig. Men .. den Rutiga Katten TVÄRVÄGRADE!

Hon tänkte inte ta order av en karl!!

Jag var inte själv närvarande och har bara fått väl valda delar återberättade av Dottern, men efter en längre tids resultatlös jakt genom huset, där Rutiga Katten firade riktiga triumfer i mansförnedring fick Maken NOG!!

Han blev rent ut sagt ROSENRASANDE och sprang ut i redskapsboden och hämtade en håv!

Ja, jag behöver kanske inte berätta mer?

Men nu för tiden VET Rutiga Katten att Maken finns, och kan till och med låta honom klappa sig.

Typiskt karlar .. säger Rutiga Katten och jag till Maken. Saknas det argument .. så är det fysisk våld som gäller!! Brutala sällar, det är vad ni är!!

Men Rutiga Katten känner sig fortfarande totalt överlägsen .. för utan håv är han totalt chanslös, stackar´n.

2 kommentarer:

 1. Ja där fick han lära sig att "gå med Håven"
  Hahaha.

  Ha en bra dag! =)

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet6/6/11 10:45

  En kul berättelse! Men jag blir nyfiken på varför du kallar den Rutiga Katten? Åtskilliga mönster har jag sett på katter men aldrig någon rutig.

  SvaraRadera