tisdag 14 juni 2011

När foliehatten är på ser man den nya ättestupan!

Vi har varit ute och ätit lunch i dag. Vi var fem stycken och åt på ett idylliskt litet café som ligger lantligt vid en å, jättesomrigt och avslappnande.

Samtalet böljade hit och dit och landade så småningom på dagsnyheten om behovet av rödljus vid högersvängar. Om det tyckte vi kollektivt inte!

Men hur tänker de som tycker att det är en genialisk idé?

Och då åkte foliehattarna på! Kanske är det en konspiration? En plan i sann Jönssonsk anda??

För vilka är det som riskerar mest om högersvängande cyklar och bilar får forsa fram hur som helst i trafiken? Jo, fotgängarna förstås .. de som inget ont anande lyder Herr Gårmans uppmaning att det är ofarligt att passera över de vita linjerna.

Och vilka är det som är mest långsamma med att ta sig över en gata? Jo, pensionärerna förstås. Men sina rollatorer, käppar eller sitt långsamma, försiktiga gående.

Och ... aha!!! ... vilken grupp är det nu igen som kräver ut sina inbetalda pensioner, vård och omsorg .. pengar som politikerna helst hade velat använda till annat?

Ja, just det ja! Pensionärerna som går så långsamt över gatan.

Och plötsligt .. med foliehatten väl förankrad på huvudet .. så såg vi den moderna ättestupan i all sin glans!!!

Men nu är jag hemma igen och har tagit av foliehatten. Det är roligt med konspirationsteorier så länge de varar, men SÅ kan de ju inte ha tänkt!

Eller ...???

Expr., AB, DN

8 kommentarer:

 1. Det lyser rött för gångarna i dessa situationer. Högersvängande behöver bara ha koll på trafiken från vänster.

  SvaraRadera
 2. Anonym .. men den gata där trafiken står still för rött ljus INNAN högersvängen, där har gångtrafikanterna grön gubbe, eller hur??

  SvaraRadera
 3. Ja. Och bilisterna som svänger har grönt. Precis som det är i sverige nu.

  SvaraRadera
 4. Anonym .. I de fall rödljusen har ett tilläggsljus med grön högerpil .. JA. Och det är möjligt att det är så vid ALLA rödljus i Stockholm, vad vet jag. Men i övriga landet är det inte alltid så och Sverige är faktiskt liiite större än huvudstaden.

  SvaraRadera
 5. Stockholm vet jag inte så mycket om. Däremot har jag kört i florida där man får svänga höger mot rött. Jag inser dock nu att situationen är annorlunda där eftersom ingen går där. Det finns även korsningar där 'no turn on right' gäller.

  SvaraRadera
 6. Blir alldeles yr i huvudet av alla svängar hit och dit.
  Känns som om jag sitter och ¨åker runt runt i en rondell.
  =))))

  SvaraRadera
 7. Haha....kul att se dig igen i alla fall....
  :-)

  SvaraRadera
 8. Nä, så långsiktiga funderingar har de nog inte så att de ser ättestupan framför sig.

  SvaraRadera