lördag 11 juni 2011

Ett litet dödshot är väl helt ok?

Jag köper inte Aftonbladet, men varje dag går jag in på hemsidan av ren nyfikenhet om vem det är just nu som ska hängas, avsättas, förnedras eller hånas i den grävande journalistikens namn.

På löpsedlarna är det prins Daniel som KÖPT sig en topputbildning på Karolinska för apanagets penar .. ca 200.000 kr, och det kanske räcker till en följetong under hela nästa vecka om vi alla blir tillräckligt upprörda.

Men om AB får som de vill så tror jag att de vill ha igång ett drev på Jan Björklund. Där skulle jag satsa mina pengar om det gick. Han ska förmodligen utmålas som lika virrig och pajasliknande som Håkan Juholt för balansens skull och så märks det inte lika tydligt att Juholt inte riktigt är på banan än utan galopperar runt som en elefant i en porslinsfabrik.

Men det riktiga loppet går ju inte förrän i höst så båda ekipagen har ju tid på sig att hitta startfållan och formen till dess.

Däremot är jag otroligt förvånad över att media inte uppmärksammat Simon Fors??

En folkvald vänsterpolitiker som sitter med i både kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige i Pajala.

Han twittrar.

Och som han twittrar sen!

Det mesta går ut på att önska livet ur, förespråka avrättningar, skjuta och avskaffa borgare och borgarklassen?

Det är PRIVATA twitter tycker hans partiledning som inte ser några problem med att deras medlemmar hotar och attackerar på fritiden men går i taket om kungen anser sig ha rätt till en privat stund någon gång då och då. Hur hade de reagerat om kungen twittrat PRIVAT om att "ingen journalist förtjänar något annat än bly"?

En porrskådis slängdes ut ur partiet, men en kommun- och landstingspolitiker som tycker att strejkvakter som är beväpnade är något beundransvärt anser man vara ett föredöme?

Och om vi ska uppröras av att Daniel använder 200.000 av apanaget till utbildning så är jag som skattebetalare betydligt mer upprörd över att människor som Simon Fors får leva enbart på skattemedel medan han mer eller mindre vill åstadkomma en revolution som merparten av svenska folket inte har det minsta intresse av att ställa sig bakom.

Aftonbladet kanske delar Simon Fors åsikter och låter det hela passera enbart därför, men varför reagerar inte Svenska Dagbladet? Det är ju ändå deras ledarskribent Per Gudmundson (som i dag skriver om Israel och demokrati till Vänsterpartiets stora förtret) som Simon Fors hatar och hotar allra hetast.

”Inga moderater förtjänar något annat än bly…”

”Jag har ingen riktig koll på dem? (Svenska Dagbladet) Men är hela redaktionen rasister och tortyrförespråkare eller är det bara Gudmundson?”

”Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?”

Den som blir intresserad av att läsa om Simon Fors kan ta del av Tokmoderatens rapporter HÄR och HÄR och HÄR.

Medge att det ibland är svårt att förstå vad media anser vara angeläget att rapportera om?

Tillägg: I rättvisans namn måste jag väl berätta att även Expressen har uppmärksammat den stooora nyheten att Daniel utbildas på hovets bekostnad! Nu kan vi alltså uppröras dubbelt så mycket.

AB, AB, AB, Expr.,

4 kommentarer:

 1. För balansens skull tar jag mig an Expressen. Minns du de där två svensksomalierna som åtalades för förberedelse till terrorism på den enda grunden att de snackat skrytskit med varann i telefon. De fick fyra år i tingsrätten men redan på misstankestadiet publicerade Expressen namn och bild på dem. Detta pågick vecka efter vecka.
  Men i hovrätten friades de två. Detta frikännande omnämndes inte ens i Expressen. Vilket ju hade varit lämpligt efter den omfattande publicitet som Expressen tidigare hade ägnat fallet.

  SvaraRadera
 2. Visst är det märkligt att det som kallas grävande journalistik mest går ut på att förstöra livet för enskilda människor??

  Tänk bara på Littorin. Vem sjutton skulle kunna försvara sig mot en anonym anklagelse som enda källa?

  Ibland blir jag in i helsike trött på tidningsrubriker!

  SvaraRadera
 3. Jag är skittrött på skitjournalistik sedan länge. Kvällspressen har förfäats i takt med att mediabranschen som helhet, framför allt TV, har kommersialiserats. TV visar upp kändisar i alla möjliga och omöjliga sammanhang, tidningarna skriver om kändisarnas TV-framträdanden. Och grävandet gäller numera folks privatliv, bara sällan makthavare. Beträffande Littorin så hade AB fruktansvärt dåligt på fötterna, ändå valde de att publicera. En helt omöjlig situation. Och somalierna är för evigt stämplade och utpekade som terrorister på grund av Expressen. Trots att de friats i domstol. Fy fan!

  SvaraRadera
 4. För aftontidningarna tycks ju inte finnas nån gräns längre, inte för vissa bloggare och twittrare heller tydligen. Bra att du inte köper dem. Jag slutade för länge sen när jag plötsligt upptäckte att min son kunde läsa.
  Att det finns uppdragsutbildningar är väl utmärkt. Etik vore väl något för aftontidningarna att köpa in för sina journalisters räkning. Att hovet köper in utbildning för en del av apanaget gynnar ju både prinsen och utbildningsanordnaren.Reglerna för uppdragsutbildning finns lätt tillgängliga på Högskoleverkets hemsida. Förordningen är från 2002

  SvaraRadera