fredag 17 juni 2011

Jag kommer att sakna Maud Olofsson.

Jag kan på ett sätt känna igen mig i Maud Olofsson. Jag är också en sån där enerverande människa som vill att människorna runt omkring mig ska GÖRA något!!

Du KAN!! .. säger jag envist. Det finns HUR MÅNGA möjligheter som helst!! Och vad gör det om man misslyckas, då har man ju i alla fall FÖRSÖKT. Och TÄNK vad man LÄR SIG av att försöka och misslyckas .. det är ju en SEGER i sig själv!!

Ja, ni ser ju själva. Folk tycker att du är jobbig och börjar ta omvägar när de ser att du är i närheten.

Eller så blir du invald i en styrelse i någon märklig förening?

Det har hänt mig ett antal gånger och är förmodligen straffet för att jag är för entusiastisk och optimistisk. Det säger också en hel del om Maud Olofsson .. är man SÅ entusiastisk och brinnande att man blir partiordförande i ett politiskt parti, trots att man är kvinna .. DÅ är man jobbig så det räcker.

För den som försöker sig på att entusiasmera människor i vårt land får finna sig i att det är ett åtagande som ingen kan klara av. Det betyder att du ansvarar för alla dem som svarar positivt på idéerna .. dygnet runt. Ingen gör något själv, ingen fattar egna beslut, ingen vill avstå från någonting, alla är missnöjda och alla vill ha allting.

Nu mera springer jag allt vad tygen håller så fort jag kommer i närheten av någon form av grupp- eller föreningsverksamhet.

Men eftersom jag håller med Maud Olofsson om att vi skulle ha ett roligare och rikare samhälle om alla "arbetade som bävrar" för att förverkliga sina drömmar, så ska jag bidra med några oförverkligade uppfinningar från mina nyinköpta MAD från 70-talet.

Rubriken är "Medelsvenssons Brottsförhindrare" .. vilket fortfarande är en säljande produkt för den som tänker satsa på småföretagande och egen försörjning.

DRÄMMKLÄMMARNA (för semesterfirande villaägare) .. är specialkonstruerade fönsterluckor som är upphakade på så sätt, att när fönstret öppnas, frigörs ett par fjädergångjärn och de tunga fönsterluckorna drämmer till den intet ont anande inkräktaren med full kraft så att h*n kläms fast mellan fönster och luckor. Naturligtvis är de tillhörande fönstren tillverkade av splitterfritt glas för undvikande av skärsår, övrig blodsutgjutelse och urrk.

LUFTKUDDEKLÄNNINGEN .. (för den unga kvinnan som är ensam ute kvällstid) Idén till den här skyddsmekanismen kommer från bilindustrin. När "offret" attackeras, blåses luftkuddarna automatiskt upp, och rånaren/våldsmannen studsar våldsamt långt hän i våldsam hastighet. Försiktighet måste dock iakttagas vid ömma omfamningar.

KULLAGERVÄSKAN .. (för den äldre kvinnan) En angripare dyker upp och väskbäraren trycker på utlösningsknappen och tusentals små, lätta kulor av hårdplast väller ut. Angriparen blir plötsligt hjälplös när han kämpar för att behålla balansen. Under tiden går det tilltänkta offret tryggt vidare över de förrädiska plastkulorna med hjälp av sina specialkonstuerade spikskor.

Där ser ni!! Bara fantasin sätter gränser!!! Ni KAN. Om ni bara VILL. Det är bättre att FÖRSÖKA och MISSLYCKAS än att inte försöka alls!!

Jag har all förståelse för att Maud Olofsson ger upp och lämnar över till någon som inte förväntar sig att svenska folket helt plötsligt ska bli kreativa, idérika, brinnande, entusiastiska och lösningsinriktade ... samt arbeta som små bävrar.

Men hon ska ha cred för att hon försökte.

AB, AB, AB, AB, AB, SvD, SvD, Expr., Expr., DN, DN

2 kommentarer:

 1. Jag tycker alldeles för bra om dig Any för att någonsin jämföra dig med Maud Olofsson.
  Hon är en människa jag bara inte kan med.
  Det kryper i kroppen på mig bara jag ser hennes leende ansikte i rutan.
  Ditt ansikte i rutan skulle fylla mig med oerhörd glädje! Så i min värld är ni inte alls lika. Hon bör inte ens nämnas på samma dag som du. =)))

  SvaraRadera
 2. Även om man har annan politisk uppfattning så tycker jag man ska utgå från att Maud O har jobbat med landets bästa för ögonen och inte för egen snöd vinnings skull. Vilket jag utgår från att alla politiker gör. Man undrar ju hur de står ut när en del tydligen anser att de får vräka ur sig vilka okvädningsord som helst.Så mer tid i svampskogen unnar jag henne.

  SvaraRadera