lördag 25 juni 2011

Hur dum i huvudet var du i går??

"Folk blir dumma i huvudet" .. säger polisen uppgivet,med anledning av gårdagens stök och rörighet, och visst är det väl konstigt att vi måste använda oss av helgdagar för att lätta på trycket och släppa ut frustrationer, aggressioner och alla andra känslor som vi låtsas att vi inte har i vanliga fall?

Ännu konstigare är det ju att vi betalar för "nöjet" och anser oss ha roligt medan det pågår??

Just nu är det såååå stilla här där vi bor. Nästan öronbedövande tyst. Inte ens på motorvägen som vi .. med lite god vilja kan ana i en glänta i skogen lågt borta .. syns det någon rörelse eller hörs något trafikljud. Grannarna sover, förmodligen gravt hörselskadade efter nattens allsångsorgier och den familj som lät barnen hemlöst irra omkring på kyrkogården till långt in på småtimmarna kanske ..?? .. känner en viss olust över sitt beteende??

Jag saknar inte mina tidigare midsommar- och nyårsfester och blir inte det minsta lilla frestad när vi blir bjudna på någon nu för tiden. För det är så förutsägbart .. kostsamt .. och lite plågsamt det hela.

Redan vid första skålen vid matbordet kan man urskilja vilka som kommer att ta tillfället i akt att berätta giftiga "lustigheter" ur den äktenskapliga verkligheten. Vi andra får stå för tryggheten när någon vill lufta gamla oförrätter i form av roliga historier.

Det kan handla om hur någon använder FEL kastrull för att laga fel saker eller plockar in .. eller ur .. grejor i FEL ordning i .. eller ur .. diskmaskinen. Hänger eller tvättar fel så att resultatet måste vädras på en midsommarfest. Någon fiser för mycket, är löjeväckande fåfäng, är känslomässigt handikappad, smular ner i köket medan någon annan är navet och stommen som gör att hela familjen överlever .. alltså PERFEKT!! Allt presenterat i en humoristisk och överseende förpackning.

Giftpilarna viner genom luften och alla skrattar pliktskyldigast med, och vill det sig illa så är det ytterligare ett par som skådar ljuset och hänger ut sina personliga misslyckanden vid snaps nummer tre.

Förhoppningsvis är barnen hemma eller sovande .. för det finns inget jobbigare än att se skammen i ett halvstort barns ögon när de förstår att mamma och pappa gör sig till åtlöje.

Så har alla fått tillräckligt hög alkoholhalt för att våga SJUNGA och efter det en skål för Midsommaren och så törs man DANSA. Då går det inte att samtala längre för musiknivån är för hög, vilket medför att alla som har något att säga SKRIKER fram sitt budskap, vilket irriterar dem som sjunger och gör att de höjer volymen ett snäpp .. osv osv!

DÅ är det verkligen fest!!

Och det är då en del upptäcker vem de EGENTLIGEN borde ha gift sig med .. och också drabbas av en oemotståndlig lust att tala om det för föremålet i fråga. Där kan det uppstå intressanta reaktioner.

Andra tycker tillfället är väl valt till att tala om gamla oförrätter som vem som egentligen bör klippa häcken mellan husen, att grannens träd skymmer morgonsolen, att bilen som såldes till kompispris var rena vraket eller att någon närvarande är en dryg och dum jävel som inte ska tro att h*n är något!!

Där kan det också uppstå intressanta reaktioner.

Och till slut utmynnar det hela i ett sorgset, sluddrigt mummel bland dem som fortfarande är talbara och en aning om den eftertanke som bergsäkert kommer dagen efter kvällen före.

Jag är övertygad om att den som uppfann vickningen, gjorde det enbart för att slippa just det ögonblicket.


Bloggat: Det perfekta Midsommarfirandet!!!/Ghostopinion
SvD
, DN, AB, AB, Expr.,

9 kommentarer:

 1. Jag är aldrig dum i huvudet

  SvaraRadera
 2. Något av det bästa du skrivit anybody..
  Trot jag ska skriva om min midsommar på min sida - eller vilken ska jag ta? det är bara och blanda korten i hatten och dra, jag har varit med om allt du hämner och mer där till..

  SvaraRadera
 3. Snawitz .. då är vi två! Åtminstone när det den dumheten som går att dricka sig till på midsommarafton. Den medfödda reserverar jag för och låter andra bedöma .. ;-)

  Helena .. Tack, det berömmet kändes som sju sorters blommor i dag!! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag delar inte din uppfattning. Polisen har full rätt när de säger att folk blir dumma i huvudet av sprit, det har varit bevisat hur många gånger som helst, hittills. För merparten verkar midsommarfirandet vara en ursäkt för att supa sig stupfulla då de verkar inte ha något annat liv. Tycker det är sorgligt och patetiskt att se även vuxna hur de, efer en och annan snaps, börjar bete sig som blöjungar. Och jag har också varit 20 år men aldrig betett mig på detta vis.

  SvaraRadera
 5. Anonym .. Nu förstår jag inte hur du menar? För mig verkar det som du delar min uppfattning??

  För det är ju det jag skriver .. för merparten verkar midsommarfirandet vara en ursäkt för att dränka alla hämningar i sprit och släppa fram alla aggressioner, frustrationer och alla andra instängda känslor .. även om omgivningen och sammanhangen varierar.

  SvaraRadera
 6. Jag var inte dummare än vanligt. Kanske till och med lite snällare.

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat, "Anybody"! Det var ett roligt och välskrivet inlägg... Jag kanske måste börja följa din blogg :-)

  Tänkvärt. Vasst. Roligt. Och en väl utnyttjad skriftlig förmåga. Det är mer och mer sällsynt att man finner sånt på nätet numera.

  / Magnus

  SvaraRadera
 8. Magnus .. Tack, jag kommer att spara den här kommentaren till ett tillfälle när jag känner mig liten och värdelös. En riktig ego-boost att må bra av .. länge, länge!!

  SvaraRadera
 9. Hos oss blev ingen dum i huvet. men man läser ju med förskräckelse om hur det varit på en del ställen. På vår utflykt i går i sommarlandskapet såg man ju också en o annan som fick sona vad dagen brutit.

  SvaraRadera