tisdag 6 april 2010

Det finns hur många kreativa, fantasirika människor som helst ..

.. i vårt land! Det är bara lite olika hur vi väljer att kanalisera kreativiteten.

Jessica Rindegård och Sian Brehmer är två av dem som valt att göra något av sina idéer och fått dem förverkligade. Under barnledigheten skapade de företaget Minimorf som säljer olikfärgade, mönstrade reflexvästar för barn och det borde finnas fler människor med samma positiva, lösningsinriktade framtidssyn.

En del väljer att använda sin kreativitet till bedrägerier, kriminalitet eller våldsbrott ... och det verkar vara dåligt använd energi både för förövare och offer, andra satsar på en meningsfylld fritid med hobbies, träning eller intensivt idrottande ...

.. men väldigt många väljer att lägga ner sin kreativitet och idérikedom på hatiska, nedvärderande blogginlägg, förödmjukande och hånfulla kommentarer, sanslösa påhopp gränsande till mobbing på Flashback eller upprepade klagosånger som återkommer under större delen av dygnet, trots att vederbörande ibland har både social fobi och elallergi? Jag är inte så kunnig på det området så det är förmodligen helt möjligt .. men det känns lite märkligt ur min synvinkel.

Men det som som förvånar mest är .. finns det verkligen ingenting positivt alla dessa frustrerade människor med oceaner av tid kan lägga sin energi på???

Är deras liv bara en bitter röra av anklagelser, avund, självmedlidande och samhällshat som effektivt hindrar all utveckling???

Alla kan inte bli rika, få höga löner eller fantastiska jobb. Det är inte ens orättvist att någon annan får det .. livet är inte lika för alla!! Det går faktiskt att leva ett bra liv i alla fall, utan att kränka, hota eller hata någon annan .. bara som en vanligt liten människa ... om man försöker se möjligheterna och inte fastnar i verkliga eller inbillade svårigheter.

... och just nu undrar jag också vad det är för kreativ typ som bryter min internetuppkoppling hela tiden????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar