tisdag 13 april 2010

HÖR, lyssna .. !!! Det är val-vår och politikerna kvittrar ..

.. lika ihärdigt och löftesrikt i varje buske som vilken våryr fågel som helst. I träden lockar fåglarna .. kom till MIG .. vi bygger bon .. jag är vackrast, bäst och mest livsduglig .. och det fladdras, plockas och drillas.

Det är VÅR!!!

Socialdemokraterna kläcker sitt första ägg och kommer med fyra nya mål.

JOBBEN .. är det första. Det behövs jobb och på något okänt sätt ska det BLI jobb. MER arbeten till alla!!! .... fast det tror jag faktiskt att ALLA partier har som målsättning?? Det är liksom det det hela går ut på, eller hur??

UTBILDNING .. är det andra. Socialdemokraterna vill att minst hälften av varje årskull ska ha inlett högre studier innan de fyller 25 år!! .. hmmm ... jag undrar hur de tänker där?? Om det nu inte är tillräckligt många som VILL dra på sig studieskulder eller VILL sitta kvar i skolbänken??? HUR .. fixar dom det?? Ett nytt Ofantligt Offentligt Skolpliktsverk??? En utredning ...??

BARN ..?? Socialdemokraterna vill minska antalet barn (?) i familjer som lever på socialbidrag med 50.000 till år 2025?? .. detta måste bara vara felformulerat? Annars är det ju förfärligt!!! Men jag vet inte riktigt hur det är tänkt i stället?? Men jag tror nog att ALLA partier har som målsättning att färre personer ska behöva leva på socialbidrag, jag kan nog till och med sträcka mig till att jag är övertygad om att så är fallet ... utan att minska på antalet barn i familjen!

MEN .. som fjärde och sista mål som kommer det som jag trodde var det tredje målet och nu blir jag lite förvirrad. Men det är inte så konstigt .. jag är bara en vanlig gräsrot som inte förväntas fatta någonting alls av vad den politiska expertisen beslutar!

Det fjärde målet är alltså att minska andelen som går på socialbidrag med en fjärdedel till 2015.

"En socialdemokratisk regering kommer i alla väsentliga beslut att sätta jobben först" .. skriver Mona Sahlin i en artikel i DN som är så full av vackra ord och medmänskliga formuleringar att jag blir alldeles tårögd.

Men jag känner igen det, gör inte ni???

Var det inte nästan exakt så här Fredrik Reinfeldt uttryckte sig i förra valrörelsen???

Snart kommer väl .. "varje arbetad timme är viktig" .. från sossarnas håll också? Men .. vänta .. det har de ju redan sagt!! I debatten om sjukförsäkringen sist???

Vad är det då för skillnad på det vi erbjuds och det vi som redan har???

Men .. hoppsan!!! ...
.. nu missade jag nästan den stora och epokgörande SKILLNADEN!!! ALLA elever ska få en EGEN kontaktperson hos polisen .. dit ALLA inom skolan kan vända sig om de har problem eller upplever att någon annan har problem eller tror att någon är ute på farliga vägar. Jippee??? ... nu fattas bara uppgifterna om HUR polisen som redan nu inte hinner med sitt arbete ska klara av den här anstormningen?? En ny Ofantlig Offentlig Skolpolismyndighet, kanske???

2 kommentarer:

  1. Nej nej nej! Du sitter inte och lyssnar på valradio du lyssnar på SKvalradio

    SvaraRadera
  2. Oj då .. och jag som trodde jag hade nickat till vid datorn och drömde en kort mardröm???

    SvaraRadera