måndag 19 april 2010

Passivitetens röster ...?

Det är parlamentsval i Storbritannien och där befinner man sig i samma situation som vi gjorde för fyra år sedan.

"En impopulär äldre statsminister för ett regeringstrött socialdemokratiskt parti utmanas av en yngre högerledare som på allvar vill locka väljarna i mitten."

Vi röstade bort vår gamla surdeg och fick förnyelse. Väldigt många tyckte inte om det .. plötsligt FÖRÄNDRADES det som var gammalt och vant??? Vi förväntades att göra en del på ANNAT sätt ... SJÄLVA!!!!!!!!!

Under denna tid drabbades hela världen av en finanskris .. men vi klarade oss oväntat bra. Blev vi glada då? Knappast .. allt som var gammalt och van var ju FORTFARANDE förändrat och att avstå från något .. aldrig i livet!! Låt någon ANNAN betala .. någon RIK!!!!

Nu ska VI välja igen .. alternativet är samma trötta politik, aktörerna är samma gamla politiker som vi var så less på för fyra år sedan och vi vet redan nu att de förändringar som genomförts av den nuvarande regeringen ..

.. de kommer vi att få behålla. Dock med tillägget .. "tyvärr, inget går att ändra! Det är de borgerligas fel!!! De rensade det dukade bordet???". Det upprepade Persson med en papegojas envishet i 12 år och det kommer också Sahlin och Östros sjunga i sann socialdemokratisk duett så länge de har någon som vill höra på.

Men det är så många som hoppas och tror och skriver i forum och chattar om den fantasitillvaro som var FÖRUT och som åter ska uppstå ... så vi kanske hamnar där igen, i knät på Göran Persson, fast han rent fysiskt har lämnat både dom och sossarna i sticket!!

Nu vill de konservativa engelsmännen vinna SITT val på samma sätt som Alliansen gjorde för fyra år sedan. Stackars krakar .. engelsmännen är minst lika bakåtsträvande som vi och historien och missnöjet kommer i så fall att upprepa sig.

Den svenske aforistikern Stig Johansson skrev en gång .. "Snart har elektroniken hunnit så långt att vi äntligen kan ge röst åt all vår passivitet."

NU är vi där .. tänker jag när jag läser alla som manar till bakåtskridande!!

2 kommentarer:

  1. Låt oss idka klapjakt på kapitalisterna - det löser alla problem har jag förstått.
    Medan jag inväntar drevet skall jag titta lite mer på Stig Johanssons aforismer där min favorit är något åt detta hållet : Du kan värdera din avsaknad av fördomar när du möter ett åttioårigt nyförlovat par - som är samkönat.

    SvaraRadera
  2. Jag ÄLSKAR aforismer och citat av alla slag .. vi får ta oss en aforismafton någon gång .. någonstans, eller hur??? :-)

    SvaraRadera