onsdag 28 april 2010

Först en utbildning .. sedan skatt!!

De rödgröna tänker höja skatten på löner över 40.000:- i månaden! De tänker också bekämpa arbetslösheten med utbildning??

Så .. om vi uppmuntrar unga människor att utbilda sig till läkare, systemutvecklare, advokater osv, osv .. så fungerar de sedan som skatteresurser för oss andra .. smart!!

Men om de nu inser att det finns en efterfrågan på svenska välutbildade människor i andra länder?? Blir det inte lite dyrt för oss då när de sticker och tar sin utbildning med sig.

Och vilka ska sköta jobben HÄR???

5 kommentarer:

 1. Tänk om ättelägget inte vill ha 300 akademiska poäng utan kanske vill köra traktor eller måla hus eller jobba i parker hur gör man då? Startas det nya universitetskurser eller akademiska komvux kanske.Först skall man utbildas till absurdum för att skattas till döds, underbara framtidsutsikter måste jag säga.Cykelreparatör blir nog det enda framgångsyrket om katastrofen inträffar och salladspartierna vinner.

  SvaraRadera
 2. Svensk socialdemokrati har egentligen alltid varit ett genuint kunskaps- och utbildnings-fientligt parti!
  Den närmast infama ideologin synes bygga på idén att hålla en tillräckligt stor andel av befolkningen relativt obildad och omedveten om tingens ordning och som en följd av detta blir den lättmanipulerad genom osakliga påhopp av klasskampskaraktär. Denna andel av befolkningen kommer sål. per automatik att f astna i ett trist - men bekvämt -bidragsberoende och därmed har man skaffat sig en valmanskår av bidragsnarkomaner, vilken kommer att garantera SAPs eviga maktinnehav!

  SvaraRadera
 3. Anonym, är du helt verklighetsfrånvänd?

  Vilka är det som har som mål att 50% av alla under 25 ska ha börjat läsa på högskola?

  Vilka var det som byggde ut högskolorna? Vilka införde gratis utbildning? Herrejisses. Om du har något emot Socialdemokraterna, låt det då vara baserat på fakta, och inte påhittade konspirationer som passar dig för dagen.

  SvaraRadera
 4. Ja, men S har ju också utarmat utbildningarna genom att öka intaget men ej resurserna i samma omfattning. Det var ett bra sätt att gömma många som egentligen inte ville studera från arbetslöshetsstatistiken och i stället tvinga dem ta lån. Idag har någon som läser ett samhällsvetenskapligt ämne på grundnivå ungefär 4-6 lärarledda timmar i veckan. Magisterkursen jag funderar på till hösten har 6 timmar den första veckan av femton veckor - sen examination.

  SvaraRadera
 5. Ni har rätt båda två Anonyma .. socialdemokraterna älskar utbildning som ett medel att hyfsa arbetslöshetssiffrorna .. men sen drabbas de av Jantelagen och ryter ifrån - Du ska inte tro att du ÄR något!!!

  .. och sliter åt sig pengarna så att alla ska tjäna lika lite eller lämna landet. Jag undrar hur många vi har utbildat som andra länder har nytta av just nu???

  SvaraRadera