lördag 17 april 2010

Jag sitter här och retar upp mig på Alex Schulman!

Jag vet att jag borde låta bli .. men jag kan inte hjälpa det.

Alex Schulmans dotter Charlie skriker! Inte för att hon är arg eller ledsen eller har ont .. hon bara skriker för att hon KAN! Förmodligen har hon också listat ut att det är vansinnigt irriterande och ger henne en del efterlängtad uppmärksamhet.

Jag känner igen det. Det finns ingenting som är så frustrerande som ett skrikande barn. Ljudet kryper in under huden, invaderar hjärnan och spränger trumhinnorna. Nerverna blir som fiolsträngar och man vill bara ruska om älsklingen eller slänga in henne i ett låst rum .. men det gör man naturligtvis inte. Man LIDER .. behärskat!!!

Tills det brister och, åtminstone jag .. och Alex .. skriker tillbaka!!

Så långt är jag med.

Men Alex Schulman tycker att han har VUNNIT!! Jag tyckte att jag hade FÖRLORAT!!

För i ögonen på mitt barn kunde jag läsa besvikelsen över att den människa som hon litade allra mest på i hela världen kunde skrämma henne så. Bära sig åt så obalanserat ... och jag fattade att jag gjort min första spricka i den absoluta tilliten.

Jag skämdes!!

Alex Schulman skriver triumferande .. Pappa vann i skrikmatchen!!!

2 kommentarer:

  1. Ja det låter lite pinsamt. Jag läste något inlägg hos honom för länge sedan. Det räckte. Anser att det är lite överdrivet att han ska få så mycket uppmärksamhet, bara av att vara man med en baby. Och? Det går lite blogg trend över temat. Ensam pappa, förnöjsam pappa, singelpappa.....:-)

    Må så gott tjejen! :)

    SvaraRadera
  2. Pappor som sköter barn är fortfarande lite märkvärdigt liksom det var för 20 år sedan. Då levde min man utan någon annan vuxen person tillsammans med sina tre yngsta söner. Han arbetade heltid och alla talade om hur duktig han var. Han slog ifrån sig när han frågade varför ingen klappade alla ensamstående mödrar på axeln och berättade hur duktiga de var. INgen begrepp att han tyckte att vårdnadshavarens kön var ointressant.
    Jag tycker det är lätt att reta upp sig på Alex och det känns som om han lever gamla meriter - far och morfars namn som skrivare och ordbrukare.

    SvaraRadera