söndag 4 april 2010

Jag vet inte vad som hände ..

.. på parkeringsplatsen utanför Hemköp i Landskrona på måndagseftermiddagen.

Jag har inte den blekaste aning om den nu anhållne 23-åringen är skyldig eller inte.

Jag är bergfast övertygad om att det inte spelar den minsta roll i vilket land han eller hans föräldrar är födda i ... den 78-åriga kvinnan som misshandlades till döds hade varit precis lika död om gärningsmannen hade varit svensk.

Sverigedemokraterna vill värva röster på att gärningsmannen kanske hade invandrarbakgrund .. det känns ytterst osmakligt. Då hade lika gärna F! kunnat dragit växlar på det här vansinnesdådet, för han är också man .. och statistiskt sett så är det just män som står bakom de flesta misshandelsfall med dödlig utgång, eller hur??

Men det stör mig så otroligt att en grupp misstänkta gör sig till offer när det finns rimlig anledning för polisen att söka förklaring för deras handlande.

Som Britta Svensson skriver i Expressen .. en större grupp människor, varav en del var släkt, befann sig på parkeringsplatsen, en av dem ägde en exakt likadan bil som den som utpekats ..

.. varför är det då så svårt att fatta att det finns ett intresse för vad de såg och för vem som hade ansvaret för bilen vid den tidpunkten??

Varför gör man sig till offer och klagar över fysiska besvär, blir sjuka, svänger sig, tiger och anklagar???

Det är ju just det som gör att det verkar så rimligt att polisen fått tag i rätt man. Det är också just det som gör att alla främlingsfientliga näthatare får argument och bränsle till sitt hat.

Det är inte synd om människor som inte vill samarbeta, det blir inte bättre för en misstänkt om hela familjen drar på sig offerkoftor och lägger in sig för vård och ju fortare polisen får klarhet i var samtliga inblandade var och hade för sig ..

.. desto mindre bränsle blir det på den främlingsfientliga brasan.

5 kommentarer:

 1. Instämmer. I det främlingsfientliga träsket som bubblar och stinker undrar jag hur många som med viss skrytsamhet noterat och tillkännagjort att de har VALLONBLOD i ådrorna. Även om det var ett tag sedan var de väl invandrare - arbetsinvandrare till och med. Själv är jag genuin blandras liksom mina syskon och det gör oss inte varken bättre eller sämre som människor. Något som jag vet är att det finns något som heter individens ansvar och det är just precis varje enskild persons ansvar som menas. Ingen skall slå sig för bröstet och anse sig vara offer för att man är släkt eller tillhör samma folkgrupp eller nationalitet som en förrövare.På samma sätt skall ingen använda en persons agerande för att slå mot en grupp människor som denne tillhör eller tillhört.
  Nu drar jag fram Jesu ord igen som jag försöker leva efter trots mina religiösa brister: ECCE HOMO (se människan) Det räcker om man försöker finna innebörden.

  SvaraRadera
 2. Oavsett etnisk bakgrund och i vilken grad, är det bara djupt tragiskt. Det känns som det bara är möjligen en avvärjande knuff med armen eller något ditåt som föll väldigt olyckligt. Det vet vi inte och ska därför inte döma utan detaljer. Vi vet inget om några knytnävar förrän utredningen är klar.

  Pöbelfasoner skulle jag vilja kalla alltihop runt det. Hur det gick till får väl utredning och domstol avgöra - inte AB eller några främlingsfientliga partier..

  SvaraRadera
 3. Nu när nyheter och spekulationer sprids med samma hastighet som en gräsbrand tycker man att media borde ta sitt ansvar och inte publicera rena antaganden.

  Att det var någon med utländsk bakgrund framgick tydligt redan vid den första rapporteringen av den här tragiska historien.

  Det är ALLTID individer som begår den här typen av brott och det borde också vara INDIVIDEN som fick ta ansvaret!!

  Och har vi ändå ett oemotståndligt behov av att gå ut och mobba och delta i misshandel av någon annan .. så är statistiken sådan att vi lika gärna kunde klippa till valfri MAN eller valfri LÅGUTBILDAD MAN eller valfri UNG man som att kasta oss över någon som inte är född svensk, eller hur????

  SvaraRadera
 4. http://politisktinkorrekt.info/2010/04/04/rekordnotering-for-sd-76-i-sentio/

  SvaraRadera
 5. Den som har hängt ut allra värst i media är väl ändå Mats Alm. Media har redan gett han sin dom.

  SvaraRadera