fredag 2 april 2010

Jag har aldrig begripit mig på påsk???

Påsken har alltid varit en obegriplighet för mig .. jag vet liksom inte vad jag ska göra med den?
Jag tycker inte om att äta ägg som måltid .. lamm är inte heller min favoriträtt och det finns väl gränser för hur mycket godis man kan smälla i sig .. men så läser jag tidningen och inser .. att det finns det visst inte??

Jag har försökt med påskdukar och påskprydnader och har pliktskyldigast satt ett ris i vatten .. men jag tycker inte det är snyggt. Snarare tvärtom, det tar inte många minuter förrän eländet är borta när helgdagarna är över.
Med åren har ambitionsnivån dalat i takt med att Dottern har haft annat för sig och i år är hemmet totalt påskbefriat .. UNDERBART!!!

Men det blev ett påskägg i alla fall. Ett sånt där målat i papp .. i sista sekunden föll modershjärtat för frestelsen att proppa ner lite lyx i en äggförpackning. För det har vi alltid haft .. saker i påskägget, pyssel och sånt som gör att en trött mamma får några minuter för sig själv utan påsklediga barn runt fötterna.

Godis .. bortsett från choklad .. det tycker jag är äckligt och oätligt sedan den dagen jag fick reda på vad som var i det och hur det tillverkades. Ingenting med gelatin kommer över mina läppar .. och ni som inte vet bör nog googla på det innan ni sätter tänderna i nästa geleråtta eller sega bilar.

Tanken på urkokta svinsvålar och slakteriavfall .. det tar i alla fall bort sockersuget effektivare än skatt!!!

1 kommentar:

  1. Det ingen speciell helg för mig heller men det där du skrev om innehållet i godis borde få vem som helst att sluta med godis. Å andra sidan är det ännu äckligare det som används i kosmetika.Färger från krossade kaktuslöss,krämer som sägs innehålla placenta = moderkakor, analkörtelextakt från skunkdjur etc etc. Vi är märkliga varelser. Vi betalar ju som sagt för att få äta avfall och pryda oss med saker som nervgifter och silikon insprutade i kroppen. Vi är nog inte riktigt korrekt navlade -vi människor.

    SvaraRadera