fredag 23 april 2010

Gamla traditioner kan bli som nya ..!!

Prinsessan Victoria vill att hennes pappa ska följa henne till altaret när hon gifter sig och det har fått delar av landet att gå i taket av indignation.

Gammal hederskultur .. ropar en del. Gammaldags och förlegat .. ropar andra.

Och, visst .. ursprungligen är det ju en gammal sedvänja där en man överlämnade en omyndig kvinna till en annan man. Men vi har så många gamla traditioner som helt har förlorat sin innebörd .. julen, midsommar, valborgsmässoafton och första maj .. så varför kan vi inte ha en modern och ny tolkning av den här??

Vi kan väl se det som ett kärleksbevis? De två män som Victoria älskar mest i sitt liv, de som betyder mest .. är det så onaturligt om hon vill ha en av dem vid sin sida uppför altargången och hålla den andre i handen när hon går ut??

Kan vi acceptera att samhällets välmående nya adel står och sjunger "Upp till kamp .." på första maj så kan vi väl låta Victoria visa sin kärlek till pappa på sin bröllopsdag?

Hur vi ser på och tolkar gamla traditioner beror ju ändå på oss själva och hur vi ser på livet, eller hur?

3 kommentarer:

  1. Hur många av alla brudar som förs eller går själv till altaret bär krona?? Kronan är det yttersta beviset på att bruden är orörd d v s hon är oskuld. Hur många brudar kan ärligt påstå att de aldrig haft "köttsligt umgänge" innan bröllopsnatten av alla kvinnor som gift sig här i Sverige. Skall vi vara petimetiga så skall vi. Åh så löjligt det är med att se symboler i allt när det gäller, här skall två kära men offentliga människor gifta sig och bruden vill att hennes kära pappa skall överlämna henne.Det skall hon få om hon vill det tycker jag för det är helt upp till dem det berör.

    SvaraRadera
  2. Exakt .. kronor av alla slag borde numera förses med varudeklaration!! ... och så tycker jag att det är lite gulligt att hon vill ha pappa vid sin sida, det känns som en kärleksförklaring som passar bra i sammanhanget, eller hur?

    SvaraRadera
  3. Victoria visar styrka att hon vill hålla i en fin tradition. Feministerna är både mans och kvinnofigentlige när de bestämmer vad kvinnor bör och inte bör göra för att vara moderna

    SvaraRadera