lördag 24 april 2010

Spänningen är oliiiiidlig!!!

Reinfeldt kräver Sahlin på besked .. står det som rubrik i Expressen i dag!

Reinfeldt???????

Jag då??? Och resten av landet??? Vi väntar allihop på att det äntligen ska bli den tredje maj så vi får veta om den Rödgröna Oenigheten har lyckats komma fram till någon enighet?

Reinfeldt vill ha besked om jobben. Japp .. det vill jag med! VAR ska de hitta dom, var hittar de alla utlovade ungdomsjobb, praktikplatser och trainee-jobb??? Och HUR utbildar de bort arbetslösheten? VILKA utbildningar ger garanterat jobb och vilka branscher skriker efter utbildad arbetskraft?? Frågetecknen på jobbsidan är utan tvekan ganska många .. men det blir väl ett återanvänt Persson-recept av ÅTGÄRDER? Eller finns det någon som tror något annat??

Sjukförsäkringspolitiken är också ett spännande område. Eftersom det var sossarna som gav Anna Hedborg uppdraget att utföra den utredning som ligger till grund för Alliansens sjukförsäkringspolitik så ska det bli spännande att se hur de själva handskas med samma underlag. Är det någon mer än jag som tror på en ny utredning??

Jag är också väldigt nyfiken på vad den utlovade rehabiliteringspenningen är för något?? Vad beräknas den på .. eller är det en fast summa för alla, innebär den någon motprestation, eller ..??

Skatterna är ju ett alldeles särskilt kapitel. De ska bli HÖGRE, det är utlovat .. och de RIKA ska betala!!

Men hittills vet vi bara att det är fastighetsskatten på fastigheter i 4,5 miljonersklassen som kommer tillbaka och det slår ju ganska hårt på medelklassfamiljer i storstadsområdena och i populära semesterorter dit storstadsmänniskorna beger sig?

Miljösatsningarna kommer att sluka pengar och kommer förmodligen att medföra höjda energiskatter .. som alla får betala. Det blir ju mest kännbart för såna som mig som inte har hämtat mig än från första kvartalets elräkningar .. och så ska bensinpriserna höjas som grädde på det moset.

Kilometerskatten ska införas på ett begränsat sätt .. och säkert som amen i kyrkan så kommer distributörerna att ta ut det på priset så att handlarna får höja sina priser och så blir det vi som får betala. Var kommer alla rika in i den här bilden??

Överhuvudtaget ska den ekonomiska redovisningen bli spännande att läsa. HUR allt ska betalas .. det har jag länge undrat över??

För det kommer väl en klar och tydlig ekonomisk redovisning ... visst??? Det gör det väl .. den 3:e maj??? Eller .......???

1 kommentar:

  1. Kära Any jag har hittat DE RIKA.I de kvarter jag växte upp och där brukets arbetare byggde sina hem där finns de. De byggde hus för sina växande familjer runt 60-talet och många bor fortfarande kvar eller också har något av barnen övertagit huset.Det är väl underhållna hus och de ligger på stora tomter på tre till fyra tusen kvadratmeter i snitt-man odlade oftast sina grönsaker och bär själv då. Husen OCH de stora trädgårdarna kommer med den nya fastighetsskatten att göra många av dessa pensionerade villaägarna till miljonärer på ett kick.Många av dessa bruksarbetare tillhör samma parti som bildades för att tillgodose arbetarnas rättigheter och möjlighet till välgång en gång i tiden. De hade nog ingen som helst aning om att samma parti kommer att göra dem till miljonärer/kapitalister om de vinner valet. 8-]

    SvaraRadera