tisdag 13 april 2010

"Van att få som jag vill!" ...

.. är en genialisk text av Povel Ramel. De två första verserna lyder som följer ..

Ja, jag är van att få
vad jag ropa på
från största teddy till minsta pastill.
Mamma, kom hit med det!
Pappa, kom hit med det!
Van att få som jag vill!
Om jag riktigt skrek,
så min familj blev blek,
så fick jag julklappar redan i april!
Pappa, gå dit med den!!
Mamma, kom hit igen!
Van att få som jag vill!
.. och så blev visans huvudperson kär och då fungerade plötsligt ingenting och visan avslutas enligt följande ..

Kär, förälskad och bortglömd,
van att få som jag vill!
Fly förälskad och bortskämd,
van att få som jag vill!!

Det kan inte vara lätt att växa upp som prinsessa och upptäcka att världen lider stor brist på prinsar! Särskilt dåligt med prinsar är det i närområdet om nu sessan vill fortsätta att kunna åka hem till mamma Drottningen och pappa Kungen när livet inte blir som hon tänkt sig.

Det är fler än prinsessor som försökt att forma en "vanlig" dödlig karl till prins .. det är dömt att misslyckas! Karlar nu för tiden är förskräckligt dåliga på att bära kvinnor på sina händer eller viga sina liv åt kärleken .. suck!

De envisas med att leva EGNA liv?? De tar ingen hänsyn alls till kvinnans BEHOV i sina val och prioriteringar och har överhuvudtaget ingen likhet alls med RIKTIGA prinsar.

Vad ska då en stackars sessa göra om hon nu vill ha en MAN och GIFTA SIG och få BARN .. som sina väninnor och karlsloken inte inordnar sig i planeringen som beräknat utan har egna åsikter??

Då handlar det om att antingen bita i det sura äpplet och ta karl´n som han är, satsa på en ny 10-årsplan eller landa på glasberget!

För startsträckan på ett kungligt förhållande är fasansfullt lååååång ... ett parförhållande i 8 år och en förlovning i minst ett år ... vilket skulle medföra att prinsessan Madeleine hamnade närmare 40-årsstrecket om hon väljer en ny partner.

Stackars lilla sessa .. då har inga väninnor små barn, förutom dom som är inne på äktenskap nummer två, förstås.

Och stackars Jonas Bergström som förmodligen måste stå upp för sitt frieri, ikläda sig prinsrollen och vandra till altaret .. vare sig han vill det eller inte!

Bara bristen på prinsar gör att det känns tveksamt med kungligheter, tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar