torsdag 29 april 2010

Välkommen till Jante-landet!

Nu vet vi .. nästan .. hur de har tänkt sig det hela, de rödgröna. Eller är det de grönröda ..???

Arbetslösheten ska lösas genom mer arbeten i den offentliga sektorn, praktikjobb och utbildning. Det .. och allt annat som de vill "göra för oss" .. ska betalas av höjda skatter på dem som tjänar över 40.000:-/månaden, fastighetsskatt på fastigheter som är taxerade över 4,5 miljoner, höjda bensinskatter, höjda energiskatter, kilometerskatt, andra miljöskatter, förmögenhetsskatt .. och då har jag nog glömt minst lika många nya skatter.

Välkommen till Jante-landet!!

Här är det meningslöst att utbilda sig för att få ett högre avlönat arbete .. för studieskulderna och skatterna blir för höga. Den som satsar på en högre utbildning och lyckas bra, tar steget ut i världen för att få den ekonomiska ersättning de förvägras här ... annars är det lika lönande att luta sig tillbaka på den höjda a-kassan eller fortsätta i "åtgärder" för det blir nästan samma netto, men mindre ansträngning.

Det är ingen idé att försöka bygga upp en egen verksamhet .. risken är att vi lyckas och då hamnar det mesta hos staten och det som blir kvar är inte mer än vad vi får om vi låter bli.

Det är ingen idé att satsa, spara och försöka bygga upp något alls .. för taket är lagt för vad vi kan göra innan statens klåfingriga fingrar är där och krafsar åt sig.Det är totalt meningslöst att avstå från allt annat, arbeta och spara för att få leva en livsdröm .. blir det som vi tänkt oss .. då blir det för dyrt när staten tagit sin del.

Det är bara de som fötts med pengar och makt som har råd att bo nära storstäder, har råd att skydda sina tillgångar och som kan deala med staten .. arbetstillfällen mot skattelättnader.

Vi andra får nöja oss! Vara tacksamma för det vi får, om det blir något över. Vara glada för de mil och den konsumtion vi har råd med, de elräkningar vi lyckas betala och hjälpen vi får av dem som fortfarande är kvar i yrkeslivet eller inte kan/orkar söka sig till mer lönande anställningar i andra länder.

I Jante-landet är det trångt, missunnsamt och lågt i tak ..

Du ska inte tro att du ÄR något
Du ska inte tro att du är lika god som VI
Du ska inte tro att du är klokare än VI
Du ska inte inbilla dig att du är bättre än VI
Du ska inte tro att du vet mer än VI
Du ska inte tro att du är förmer än VI
Du ska inte tro att DU duger till något
Du ska inte skratta åt OSS
Du ska inte tro att någon bryr sig om DIG
Du ska inte tro att du kan lära OSS något

.. jodå, meddelandet har gått fram!!

2 kommentarer:

  1. Otroligt bra skrivet!

    SvaraRadera
  2. De som röstar på Wettlösstrand är till 102% bidragstagare. Det totala skattetrycket skall aldrig överstiga 50% och dit är lång väg eftersom bara inkomstskatten idag i många lägen är över 50%. Men ingen anklagar den stora dumma svensken för att vara intelligent heller - men OK, svensken är INTE-lligent!! En betongkorkad MP-röstare har inga visioner förutom höjda bidrag!

    SvaraRadera