tisdag 27 april 2010

Ett gigantiskt "Lyxfällan"??

Jag känner mig som om jag är med i en gigantisk variant av Lyxfällan. På tavlan framför mig radas det upp den ena utgiften efter den andra medan fältet för inkomster fortfarande är förhållandevis tomt??

Det känns inte bra.

För det är ingen större skillnad på Statens eller Kommunens ekonomi och vår egen. Vi har alla rätt givna ramar när det gäller inkomster och utgifter .. om vi besvärar oss med att räkna efter. Och om vi handlar dyrt, lever högt, skjuter kostnader framför oss, lånar för att täcka det som är mest akut och "unnar oss" det som vi beviserligen inte har råd med .. då upptäcker vi snart att vi jonglerar med inkomster och utgifter mer avancerat än vilken cirkuskonstnär som helst!!

På tavlan sätter vi i dag ett större antal miljarder avsedda för att skapa nya jobb inom offentlig sektor. Det är pengar som betalats in i skatt .. alltså arbeten som betalas med andra människors skatt och som sedan beskattas tillbaka .. för att sedan betalas ut till samma löner igen och igen och igen. En stor del kommer förmodligen att falla ner i det Ofantliga Offentliga Administationshålet.

Jag vet inte riktigt var jag ska placera de här miljarderna .. bland kilometerskatten, lånen till höghastighetstågen, bidragen eller inkomsterna???

Charlie och Mattias från Lyxfällan!!!!

HJÄLP!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar