torsdag 15 april 2010

Ljuset har tänts, uppkopplingen verkar fungera ..

.. eller så är det någon som har bytt batteri på Thomas Östros??

För under en 32 minuters intervju med Svd angriper han bara regeringen var tredje minut .. vilket är ett kolossalt framsteg gentemot alla andra uttalanden som enbart handlat om regeringens handlande och totalt mörkat det rödgröna "planeringen".

Yeess .. nu börjar det likna nå´t??

"Det finns ett begränsat utrymme att höja skatterna" .. säger Thomas Östros och därmed faller alla löften om EXTRA ALLT som den rödgröna supporterskaran förlitar sig på. Bara i år ville Socialdemokraterna ta ut nästan 20 miljarder mer än regeringen i skatt och då antar jag att Miljöpartiets och Vänsterpartiet utlovade skattemiljarder inte är inräknade??

Men det var då det .. allt ändras så fort i politiken? I går försökte Lars Ohly lansera "nyheten" att antalet människor i fattigdom stigit under denna mandatperioden och det var den mest kortlivade "nyhet" jag sett. Förmodligen kom alla inblandade på samma sak som jag .. nämligen att siffrorna var nästan dubbelt så höga FÖRRA mandatperioden?

Däremot gör Östros gemensam sak med Sahlin och trycker hårt på arbetslinjen .. "fler måste i arbete. Antalet människor i arbete är helt avgörande!!"

Och nu sitter vi här .. vi väljare .. och har två block att välja på. Båda blocken vill att alla ska arbeta, båda blocken inser att skattebördan inte bör höjas ..

.. men det ena har LOVAT återställare, satsningar och bidrag som kommer att kosta miljarder??

"Bara Mona kommer tillbaka blir allt som förut .." läste jag i en blogg för inte alltför länge sen. Tyvärr vännen .. det lär inte bli någon större skillnad! Den utförsäkring av sjukskrivna som genomfördes så illa grundade sig på en utredning som var beställd och ledd av socialdemokrater. Ingenting kommer att bli som det var innan .. bara samma beska medicin ur en annan flaska.
Men jag är faktiskt bra på pengar!! Jag kan sköta min egen ekonomi så att det går ihop och blir över. Jag har till och med .. med mycket möda .. lärt mig systemet med fonder, aktier och kapitalförsäkringar och kan få en blygsam vinst på mitt lika blygsamma sparande .. jag klarar mig oavsett hur valutgången blir i höst.

Jag hänger hjälpligt med när Anders Borg talar om budgeten .. men jag fattar inte hur Östros & Co tänker ... det gör jag banne mig inte!!

1 kommentar:

  1. Hahaha, jag tänkte som du fast tvärtom med Borg o Östros. Vi borde ha en redig budgetdebatt nån gång du o jag =)

    Strunt i politikerna nu och njut av att solen återvänder trots ett litet isländskt askbakslag i dagarna :)


    R.

    SvaraRadera