lördag 17 april 2010

Ett paradis för en miljöpartist??

Vi bor några mil från en flygplats .. och precis under in- och utfartsbanan. Det HÖRS när planen varvar upp för start och när de landar .. men vi har vant oss och tänker inte så mycket på det.

Men nu är det öronbedövande TYST!

Det är en märklig känsla .. att lyssna efter ljud som inte finns!

Men eftersom vi bor som vi bor, har vi följt alla rapporter om utsläpp, flygbränsle och miljöförstöring i samband med flyg och det är sanslöst vad vi ställer till det när vi längtar efter en solstol i ett fjärran land! Miljöpartiet har åsikter om flyget och jag kan också tänka ibland, att vi och kommande generationer betalar ett högt pris för rätten att förflytta oss snabbt .. vart vi vill .. när vi vill!

Nu är det stilla och tyst i luftrummet i norra Europa .. det måste vara ett paradis för en hängiven miljöpartist .. men ett vulkanutbrott måste ju vara helt naturligt? Askan är väl att betrakta som en naturprodukt? Helt ekologiskt om man ser det så??

Lite trist är det kanske om den medför att sommaren blir kallare .. men är det miljöförstöring på samma sätt som flygtrafiken? Tjänar vi kanske miljöpoäng på det här vulkanutbrottet??

Några som kan tjäna på det här är i alla fall islänningarna! För om vi inte längre kan använda tillräckligt med kärnkraft för att försörja vår industri ... så lär de ha tillräckligt med varmvatten för att överta den. Inget ont som inte har något gott med sig .. för somliga?

Nu kan vi också utvärdera hur mycket vi MÅSTE flyga egentligen .. och åka bil?

Det kan ju vara bra att veta inför kommande förslag om storslagna miljösatsningar??

5 kommentarer:

 1. Kanske inte så miljövänligt som man kan tro. Med tanke på att folk åker bil och buss istället så kommer föroreningarna ut i din näshöjd istället. Bara för att flyget står stilla så sitter inte folk under korkeken. Köerna på Europas motorvägar blir nog ganska långa med folk som bussas och åker bil för att ta sig hem.

  SvaraRadera
 2. Global uppvärmning, växthuseffekt etc ser ju bara löjligt ut i jämförelse. Betyder ju ännu mer att vår egen påverkan inte spelar någon roll alls, naturen spottar ur sig mer skit själv i luften som påverkar både oss och klimatet. Blir till att skaffa en törstig bil efter det här.

  SvaraRadera
 3. Lägg ner miljöpartiet!

  SvaraRadera
 4. Innebär inte detta att Växthuseffekten inte är något problem längre? Och med tanke på vad som hänt kan man ju fundera lite på hur mycket som egentligen varit vårat "fel" i den globala uppvärmningen eftersom detta ser ut som ett naturligt händelseförlopp. Orsak och verkan...
  Vill man få lite större huvudbry kan man alltid spekulera i hur det Egentligen gick till när Dinosaurierna dog. Om EN liten vulkan orsakar så här stora problem vad kan då inte flera större kunnat göra? :D

  SvaraRadera
 5. Nu tror jag saker är mer komplicerade än så. Vi får aldrig glömma att resande också har ökat förståelsen mellan folken. Där jag bor säger man att cykeln var ett stort steg för att minska inaveln i byarna. Naturligtvis lite på skämt, men lite sanning ligger det ju i det.:-)

  SvaraRadera