torsdag 8 april 2010

Jag vill också passa på att klaga!!!

Det byggs en moské i en park på Hisingen i Göteborg. Den kostar inte kommuninvånarna något men man vill INTE ha den. Den passar inte in, den byggs i en SVENSK park och det är strängt taget ingenting som är bra med den!!! De som protesterar är till och med arga på byggfirman som bygger???

Jag vill också passa på att klaga lite. Där jag bor finns det en kyrka .. den ligger bara några hundra meter från vårt hus och mycket närmre de andra tre husen. Sedan syns det två gårdar och två torp på andra sidan vägen .. och sedan bor det inga fler här.

Och det rings i dessa förbaskade kyrkklockor!! Jämt och samt och LÄNGE!!! Jag kan förstå det när det är folk i kyrkan .. bröllop, begravningar, skolavslutning eller högmässa .. men annars??

På nyårsnatten ringdes det i 10 minuter!! Tio minuter är en evighet när man har små barn som vaknar och skriker eller har hundar som ylar mitt i natten.

Inga andra än vi som stördes av oljudet hör det .. men ändå tog det ett par år innan kyrkan gick med på att stänga av klockklangen på nyårsnatten. Då var vi så desperata att vi övervägde ljuddemonstrationer utanför de ansvarigas hus under samma tid.

Invånarna i Göteborg lär inte behöva ligga sömnlösa om natten för att det finns en moské i parken, byggnaden är vacker att se på och det som sker innanför väggarna är lika lite någon annans angelägenhet som det som sker inne i kyrkorummet.

Vad jag sedan tycker om religioner och olika slags religionsyttringar är en helt annan sak ...

1 kommentar:

  1. När bor vi mellan två kyrkor och de försöker överträffa varandra i ringning med dåligt resultat. Förr bodde vi närmast begravningskapellet där det klonga och klang från kl.10.00 fram till kl.17.oo. Varje jämn timme ringde till begraving och ca 40 minuter efteråt avslutades det med ny ringning. Det var aldrig kvällsringning iaf.
    Nu är det himla hallå och som du sa det stör oss grannar och deras djur. Hundar som får lugnande är inte roligt alls.

    SvaraRadera