lördag 6 augusti 2011

Är det överhuvudtaget möjligt ..

.. att vara ärlig, sanningsenlig och hederlig och ändå bli politiker??

Är det någon som tror det?

Är det möjligt att säga sanningen, om att allt det man säger sig vilja göra enbart gäller under de bästa av alla förutsättningar eller medge att det faktiskt inte finns pengar så att det räcker till ALLT och ALLA? Kan en politiker med karriärdrömmar säga .. jag vet inte hur vi ska lösa det här? Är det någon/några som kan tänka sig att avstå från något frivilligt??

Kan en politiker överleva om h*n säger ..
det håller på att gå åt helvete! Nu måste vi kavla upp ärmarna tillsammans och se till att vända på det här för allas bästa?

Och är det fullständigt självmord för motståndarpartierna om de svarar .. självklart, vi gör allt för att landets medborgare ska få så goda liv som möjligt??

Visst låter det absurt och rent skrattretande när man ser det i text?

Finns det en mikroskopisk möjlighet till valvinst om man bara framför sitt eget politiska budskap genom en hel valrörelse .. utan att smutskasta, förtala eller misstänkliggöra motståndarsidans idéer eller företrädare??

Jag tror knappast det .. skulle ett parti få för sig att försöka sig på något så vanvettigt dumt så skulle vi rösta bort det partiet i skräckslagen panik. Sanningen är alltid hårdsmält medan lögnen glider ner lika slemmigt och lätt som ett nyöppnat ostron när det är den man helst vill höra och tro på.

Den enskilde idiot som försöker sig på att tala sanning och hålla sig till fakta får nog finna sig i att koka kaffe på den politiska gräsrotsnivån.

Är det då rimligt att anklaga människorna .. väljarna .. för att göda extremism och främlingsfientlighet när de använder samma tilltal i kontakten med oliktänkande? För även om språket är annorlunda, så är det samma smutsiga retorik, samma osannolika misstolkningar av verkligheten, smutskastning, lögner, taktiska tillrättalägganden som framförs som sanningar stödda av statistik anpassad för ändamålet. Samma låga nivå i samtalet .. samma bristande respekt för oliktänkande .. samma skrämselpropaganda.

Barn gör inte som du säger .. utan som du gör” .. brukar vara populärt att säga till/om föräldrar med stökiga ungar. Det passar ungefär lika bra när det gäller politiker och väljare, även när det gäller inställningen till ekonomisk framförhållning.

SvD, SvD, DN, DN, Expr., AB,

2 kommentarer:

  1. Bra inlägg! :)

    SvaraRadera
  2. Jag önskar jag kunde tala mot dina tvivel, men tyvärr, då ljuger jag. Jag är ändå en av de mest obetydliga små kommunal och kyrkförtroendevlda så jag vet inte hur det ser ut längre upp. Idag skall jag inte höra på Sommar med Håkan Knohult för han anser jag ljuger stup i kvarten.

    SvaraRadera