onsdag 10 augusti 2011

Var det JAG???

Jag plockade in grejor på vinden i dag. På vägen ut passerade jag lådan med mina gamla dagböcker och eftersom jag gjort det en gång tidigare så tänkte jag att jag kunde skriva ett inlägg baserat på vad jag gjorde just den här dagen, tidigare i livet.

Jag grävde djupt i årgångarna och blev sittande ett bra tag.

Den person som jag mötte på de nötta sidorna .. var det verkligen jag??

Den 10:e augusti för jättelänge sedan kom jag hem mitt i natten och soooov hela dagen, och det blev surt och ouppskattat hemma. Det förvånade mig mycket .. då.

Ett annat år, samma datum, jobbade jag "för omväxlings skull"?? och efter ytterligare ett tidshopp så skulle det ha blivit fest, men den som stod för inbjudan försvann .. okänt vart? Det löste sig för jag hittade uppenbarligen en annan utan större besvär!

Var det JAG??

Jag minns, motvilligt och svagt den människa som jag var då. Och jag undrar .. skulle jag tycka om mig själv om jag mötte mig i verkliga livet, alla de olika varianterna av mig själv som jag möter i mina gamla dagböcker??

Det hemska är att jag inte tror det. Den person som som så småningom blev den jag är i dag, framstår som ganska självcentrerad, naiv och omedvetet hänsynslös och egoistisk .. precis som de flesta i den åldern antar jag.

Jag undrar om vi hade haft någonting att säga varandra .. jag och alla mina utvecklingsfaser??

1 kommentar:

  1. Jag skulle rekkomendera boken "Reasons and persons" av Derek Parfit. Filosofisk bok, men poängen är att en person vid 15 års ålder inte kan vara samma person som den vid 35 år. Alla tankar, värderingar, uttrycksätt, hela det som gör personen till en personlighet har blivit förbytt.

    SvaraRadera