måndag 1 augusti 2011

Jag läser!!

I dagstidningarna läser jag om det ekonomiska kaos som breder ut sig och försöker förgäves hitta någon röd tråd i alla ord som är skrivna av människor som anser sig förstå och veta hur allt ligger till, kommer att utveckla sig och vilka följder det kommer att få.

Alltihop känns bara skrämmande och känslan av att framtiden har en hel del obehagliga överraskningar i beredskap blir mer och mer påträngande.

Jag blir bara mer och mer orolig och får inte riktigt ihop alla "sanningar" som ska finnas i textmassorna. Frågan som börjar uppstå är .. vet de verkligen vad de gör?? .. de som är utvalda till att bringa ordning i oordningen???

Svaret vill jag helst inte höra, så jag går för att plocka fram mina älsklingsböcker för att hoppa in i en annan värld för en liten stund .. och upptäcker att jag förmodligen lånat ut dem till någon som jag glömt och som i sin tur förmodligen glömt var böckerna kommer ifrån.

AJ .. det gjorde ont. För om jag lånar ut just de här böckerna så betyder det att jag gjort det till någon jag litade obetingat på .. och om jag sedan glömt vem det var, så betyder det att mitt omdöme inte är vad det borde eftersom jag borde kommit ihåg en så betydelsefull person??

Om nu någon förstår vad jag menar??

EN bok finns i alla fall kvar och efter ihärdigt sökande på Tradera, AdLibris och Bokia så bör en del droppa in under veckan som kommer.

I den enda återstående boken .. som aldrig kommer att lånas ut .. läser jag ..

"När synvinkeln sveper runt kan hela världen beskådas i ljuset från dess lilla kretsande sol. Där finns kontinenter, arkipelager, hav, öknar, bergskedjor och till och med en liten polaris i mitten. Invånarna på den här platsen har uppenbarligen inget till övers för några globala teorier. Deras värld, omsluten av ett cirkelformat hav, är lika rund och platt som en geologisk pizza, fast utan ansjovis.

En värld som den här, som existerar enbart för att gudarna uppskattar ett gott skämt, måste förstås vara en plats där magin kan överleva. Och sex också, förstås."

Puh .. jag känner mig hemma och lugnad för stunden .. och medge att det finns en koppling till vår egen rörighet. Lite magi .. och så sex, förstås .. så ordnar sig allt?

Förhoppningsvis?

Expr., DN, DN, SvD, AB, AB

2 kommentarer:

  1. Nja sexet skulle nog vara med världens sexigaste finansminister då för att jag skall känna mig lugnad så väl ekonomiskt och erotiskt. Det skulle nog bara vara för stunden dessutom.

    SvaraRadera
  2. Vad som gör mig irriterad är över alla som skriver och uttalar sig när de är osäkra över ekonomin och bara babbla jams. För är det något vi vet säker så är det att världsekonomin styras av just känslor. Och sprids det runt osäkra känslor utan säkra belägg så spär man på och framkallar därför också en nedåtgående spiral. Farligt!

    SvaraRadera