måndag 8 augusti 2011

Oron är stor på vänsterkanten.

Oppositionen har krattat manegen, marknadsfört evenemanget och planerat en stor föreställning där regeringen ska förödmjukas och tvingas på knä i frågan om det 5:e jobbskatteavdraget med hjälp av den sverigedemokratiska piskan.

Biljetterna är så att säga redan utskickade och allt är förberett in i minsta detalj.

Nu är oron stor bland de socialdemokratiska bloggarna. Är det möjligt .. kan det verkligen bli så förskräckligt .. att den finansiella turbulensen ute i världen sätter en käpp i hjulet för den stora maktdemonstrationen från vänsterkanten??

Tänk om regeringen drar tillbaka sitt förslag med hänvisning till det ekonomiska läget?

Vad ska man då ta sig till?? Hur ska man då kunna vända det hela till sin fördel .. kalla det feghet och bortse från världsekonomin??

Det finns liksom ingen plan B och kan man inte dölja bräckligheten i den egna budgeten och politiken bakom kraftfulla protester och attacker mot regeringens politik och budget .. vad händer då??

Håkan Juholt, som är en känslig kille som gråter när han hör Elvis sjunga och när han ser barnfilmer som "Tsatsiki, morsan och polisen" .. han kommer naturligtvis att bli förfärligt jätteledsen om hans lysande plan går i stöpet. Det här var ju den stoooora möjligheten att få tala maktspråk och visa ledarskap.

Visserligen med hjälp av vännerna inom Vänsterpartiet, som har en lika extrem och ekonomiskt förödande inställning till livet som USA:s tea-partygäng .. fast tvärtom. Lika lite som det går att leva på lånade pengar och offra de svagaste i samhället, lika lite går det att driva ett helt land enbart med skattemedel från anställda inom den offentliga sektorn samtidigt som man höjer kvaliten och personaltätheten inom välfärds- och vårdsektorn.

Det är nästan så att man kan ana en misstanke inom vänsterblocket ...

.. kan det vara så att Reinfeldt och Borg ligger bakom hela det ekonomiska kaos vi nu matas med på tidningarnas förstasidor?? Är allt bara en moderat dimridå för att krossa vänsterns attacker på det 5:e jobbskatteavdraget i slutet på september??

En kupp .. riktad mot oppositionen??

Spänningen är oliiiiidlig .. ska Juholt & Co lyckas få världsekonomin på fötter igen, innan det är försent för deras egen kupp mot regeringen??

Expr., Expr., SvD, SvD, AB
Bloggat: Högbergs Tankar, Martin Moberg

3 kommentarer:

 1. Skulle tro att det 5:e jobbskatteavdraget kommer att stoppas just med hänvisning till det ekonomiska läget i omvärlden, men i realiteten för att undvika ytterligare ett nederlag i riksdagen!!.....men det finns annat för Juholt att ta i såsom att försöka återsälla fler av Alliansens försämringar av trygghetsystemen, har ju redan lyckats med att rejält förbättra sjukas situation mot FK:s/Alliansens regelverk, med återgången till "Normalt förekommande arbete", bara som exempel !!.

  Jonas E

  SvaraRadera
 2. Jonas .. i och för sig bryr jag mig inte ett biddevitt om det 5:e jobbskatteavdraget och jag tror inte heller att oppositionen hade försökt fälla regeringen på det heller.

  Nu är det ju också så att Juholt inte kan ändra på någonting utan att bli vald, så det får väl bli en framtida fråga vad hans gäng anser sig ha råd med om de får tillgång till finansministerposten. Min gissning är att allt då får förbli som det är .. och att det är Alliansens "fel"!

  Men jag kan inte låta bli att tycka att den socialdemokratiska världen känns väldigt begränsad. Liten och trång, rent av. Allt handlar om socialdemokratin inklusiva nageltrång och dåligt väder, och ibland blir tongångarna så överdrivna att det är lite löjeväckande.

  Därmed inte sagt att jag är något större fan av något av de andra partierna heller.

  Alla länder bör anpassa sina inkomster och utgifter efter det ekonomiska läget i världen, helst med en god framförhållning .. annars händer det som vi ser nu. Populism är fruktansvärt dyrt för befolkningen och kan kosta mer än en förändrad sjukförsäkring.

  Skakigheten på börsen beror alltså inte på någon moderat konspiration för att undvika nederlag i Sveriges Riksdag i höst.

  SvaraRadera
 3. Alliansens värld är inte mycket rymligare då man har två huvudparoller, skattesänkningar och privatiseringar, och där låter man inte sig begränsas av logiskt tänkande!!.

  Självklart så kommer det att vara Alliansens fel, liksom att Allianspartierna skyller på Sossarna så fort något går snett, ovasett om det egentligen är deras fel....spelets regler!!.
  FP som snackar flumskola, och skyller på Sossarna, fastän FP var med och gjorde de senaste två skolreformerna??....bara som exempel!!.

  Skattesänkning i sig är också en sorts populism, men det tycks vara svårt att se för "vissa", och man försämrade ju bland annat sjukförsäkringen för att få loss pengar till just skattesänkningar, och just skattesänkningar leder ju till mindre intäkter till staten......kanske inte riktigt rätt läge när det svajar i världsekonomin!!.

  Jonas E

  SvaraRadera