fredag 12 augusti 2011

Urk och elände ..

.. det är inte klokt vad jag känner mig allvarsam, fullvuxen och .. uttråkad!!

Till och med Maken märker av det och börjar slå sina lovar runt mig och locka med diverse aktiviteter i helgen .. ETT av förslagen var enormt tilltalande eftersom det var något som jag längtat länge efter och som han inte är det minsta lilla intresserad av själv.

Jag blev faktiskt riktigt rörd!

Men då borde jag rycka upp mig, spotta i nävarna, ta mig i kragen, bjuda till lite .. och bara att skriva det här sänker mig fullständigt.

Jag lusläser kvällstidningarna för att om möjligt hitta något dråpligt, roligt, fantasieggande och vad hittar jag .. jo, det är orgasmernas natt på lördag!!

Suck .. allt ska schemaläggas och tidsanpassas nu för tiden. Det finns snart ingenting där det inte finns en tillhörande expert, som kan tala om vad du gör för fel och hur du ska göra i stället .. oavsett om du vill eller inte!

Sommarnätterna är speciella står det, och man bör ta med sig sitt sexliv utomhus eller .. i brist på direktanknytning till privat utomhus .. öppna fönstret på vid gavel.

Ja då får man i sanning erfara det speciella med sommarnätter! Speciellt speciell är närkontakten med alla mygg, tvestjärtar och spindlar som intresserat kommer i stora skaror så fort de anar skymten av lite hud .. och KALLT är det också. I natt hade vi bara 10 grader och snålblåst här där vi bor och hade jag lyckats lura ut Maken i bara mässingen så hade jag nog inte haft mycket glädje av honom. Eller han av mig om jag ska vara ärlig.

Nej är det något som jag tror skulle vara mycket mer uppiggande och upphetsande så är det kokboken "Fru-Kostens Fröjder" som jag intresserat läser om i en av Terry Pratchetts böcker.

Recept på läckerheter som "Den Berömda Morots- och Ostronpajen", "Kanel- och Skumcigarrer", "Selleriöverraskning" .. varvas med erotiska matlagningsanekdoter, illustrationer på samma ämne och annat som .. enligt Mormor Vädervax .. också "hänsyftar på kuckel". Ett recept på "Hovfröknar" som så småningom förvandlas till "Läckerbitar", triggar onekligen fantasin? Receptet på "Jordgubbsslingerbult" är tydligen en av orsakerna till bokens försäljningssuccé och jag brinner av längtan efter att få ta del av illustrationen som åskådliggör något som jag förmodligen aldrig tidigare hade kunnat tänkt mig.

"Lustig Bröllopsvaniljkräm med Extra Mjuka Pinnar" .. känns ju också som något som fordrar en förklaring??

Och "Chokladfröjd Med Hemlig Specialsås"!!!

Tänk vad det är uppiggande att läsa ändå! En kokbok som inte finns utgiven någon annanstans än i Ankh-Morpork, några Häxor från Lanker och en katt som beskrivs på följande sätt .. "den ondsintaste och slugaste pälsboll som någonsin haft intelligens nog att sitta på ett fågelbord med munnen öppen och en rostad brödskiva balanserande på nosen" .. och så känner jag mig som en människa igen!!

Det blir lite för mycket med finanskaos, anarki, vandalism och allt som medföljer .. och när AB:s ledare ropar på Folkliga Resningar så är det inte ett recept med erotiska illustrationer utan en längtan efter en arabisk vår där en hel generation gör uppror världen över.

Då behövs det många häxor från Lanker för att motverka uppgivenheten och längtan efter att kasta in handduken för gott!

6 kommentarer:

 1. Kusinen från landet12/8/11 16:06

  Jag läser en hel del fantasy, men just Terry Pratchett har jag faktiskt inte stiftat bekantskap med. Efter dina beskrivningar av hans värld har jag kommit till slutsatsen att jag nog bör reparera den försummelsen. :-)

  SvaraRadera
 2. Kusinen .. Åh vad kul! Börja med böckerna om Häxorna, det är mina favoriter och finns i böckerna ..

  Häxkonster .. tema Shakespeare, speciellt Macbeth o Hamlet

  Häxor i faggorna .. tema Sagor, voodoo

  Herrskap och häxor .. Shakespeare, speciellt En midsommarnattsdröm, och UFO:n

  Masker .. tema Opera, Fantomen på Operan

  Lycka till. Böckerna är svåra att få tag i men borde finnas på biblioteket.

  SvaraRadera
 3. Du är den enda som får mig att cykla till biblioteket en fredagkväll för en fantasybok. 8-)

  SvaraRadera
 4. När jag känner mig som du gör så slutar jag helt sonika att följa nyheterna ett tag. Har märkt att världen inte går under för det och jag får lite tid på mig att återhämta glädjen. Diskworld är ett utmärkt sätt att göra det på :)

  SvaraRadera
 5. Granny .. bra jobbat, vi kanske kan få ihop till en egen liten häxgrupp??

  Hmm .. visst kan man bli fullmatat med elände och negativa spådomar, förutsägelser och påståenden. Aftonbladets ledare var droppen .. nästan ren uppvigling om man ser till resultatet i kommentarsfältet. Jag blev ärligt talat mörkrädd!!

  VILL Aftonbladet ha igång en egen mobb i innerstaden för att slippa köpa bilder från England??

  Då känns det tryggt och bra att kunna dra sig tillbaka till Ankh-Morpork .. ;-)

  SvaraRadera
 6. =) Den här häxan fick åxå besök ang den artikeln..

  SvaraRadera