lördag 20 augusti 2011

Häxkonster ...

"Natten var svart som insidan av en katt. En natt som denna var det lätt att föreställa sig hur gudarna flyttade människor som vore de spelpjäser på ödets schackbräde.

Nätter som dessa finns det häxor i faggorna. Nja, inte direkt i faggorna. Ingen har någonsin lyckats ta reda på vad en fagga är för något, än mindre hittat någon."

Jag fortsätter med att läsa om min älsklingsböcker av Terry Pratchett och ska om några minuter sätta tänderna i "Häxor i faggorna". Om det är någon(?) som undrar hur det går med mina egna häxplaner så kan jag berätta att det går alldeles lysande.

Jag har tränat, utslungat besvärjelser och studerat huvudologi med ett utmärkt resultat. Hela området är numera invaderat av små, små grodor och betydligt större paddor .. och det är en faktiskt sanning och inte bara något som jag påstår.

Jättejobbigt faktiskt, speciellt när vi går i mörkret med hundarna eller klipper gräsmattan. Usch .. det känns obehagligt i fötterna och gräsklipparen känns som en motordriven giljotin.

Regnar gör det också .. och särskilt mycket på västkusten .. och är det ett resultat av mina övningar så ber jag så hemskt mycket om ursäkt! Det är faktiskt inte så lätt med häxkonster när man inte är van.

Dessutom kom Maken hem med en hummer i går, vilket jag också tolkar som en framgång eftersom jag är barnsligt svag för skaldjur. Ett tag tänkte jag öva mig på att förvandla vår ytterdörr till ett levande starkt träd .. det finns en ytterst ingående beskrivning av hur det går till på sidan 130 .. men vid närmare eftertanke så kom jag på att det förmodligen skulle bli ganska kallt inne i vinter om jag lyckades.

När det gäller mer världsliga ting så har jag beslutat mig för att jag har tillräckligt med excentriska, obärbara kläder för att kunna åstadkomma en alldeles egen häxoutfit som är övertygande. Det handlar ju ändå bara om att övertyga omgivningen om att man har en magisk förmåga men i övrigt inte är riktigt klok .. så det ska väl inte vara så svårt??

Men nu förvirrar jag mig från ämnet?

Den här helgen är det politiker- och sommartal i faggorna. Vad nu en fagga är och vad nu ett sommartal innebär?? Innehållen i de två talen som media gör sitt yttersta för att tolka innan de ens är sagda .. är lika svåra att få kontroll över som att hitta en fagga? Gissningsvis så kommer orden .. ansvar, svåra tider, kulturen och välfärden .. att ingå, tillsammans med lite politiska profetior och besvärjelser???

Vad jag kan minnas så var böckerna om Skivvärlden mer osannolika och märkligare förra gången jag läste dem? Nu känns den världen mer kontrollerbar och logisk än den jag lever i just nu, visst är det konstigt?

Men det kan man kanske gå ut och demonstrera och blåsa i visselpipor mot?

För vi kommer med största sannolikhet att få höra ett och annat om kulturen i morgon, och i bloggen Trollans Tankar .. läser jag att en av kulturens företrädare anser att just det är en bra metod mot finanskriser och annat elände, så det kanske hjälper?

Eller så kan vi slå till med en rejäl besvärjelse .. eller åkalla en demon och få alla svar direkt???

AB, DN, SvD, Expr.,

3 kommentarer:

 1. Kusinen från landet20/8/11 14:12

  Nej, nej, åkalla ingen demon är du snäll! Jag håller just på och läser om David Eddings böcker, och i tredje delen av "Sagan om Mallorea" förekommer ett antal demoner, och de är inte alls trevliga. Så pröva hellre med besvärjelser.

  SvaraRadera
 2. Oroa dig inte inte du är inte stark nog att orsaka väder. Innan du kan göra något sådant så märker du att du med 100% slutat åldrats :) Den energi som behövs är gigantiskt för att kunna göra något sådant.

  SvaraRadera
 3. Jaha, det är dig jag ska tacka för att marknadsbesöket regnade bort idag!
  Fixa fram lite sol till imorgon så är du förlåten. =))))

  SvaraRadera