onsdag 3 augusti 2011

Inspirerande??

Att de var duktiga på att piratkopiera märkesvaror i Kina upptäckte jag under den minnesvärda resa jag fick göra till landet för en hel del år sedan.

Jag gick fullständigt bananas på marknaderna där det gick att köpa eleganta märkeskläder för en extremt låg kostnad och lyckades på ett minimum av tid fylla resväskan med ett maximum av packning. Tyvärr så hade jag också inhandlat ett större antal drakar innan jag upptäckte marknaderna, annars hade jag nog lyckats klämma ner mer.

Men i gengäld blev min lycka desto större när det visade sig att en ny bekants son var gift med en handlingskraftig kvinna från Kina som sålde "märkeskläder" till vänner och bekanta. En hel del av det hänger numera i garderoben hemma hos mig.

Att man kunde piratkopiera hela företag, det var däremot en nyhet!

I Kina har man lyckats kopiera en Apple-butik och ett helt Ikea-varuhus!! Jag blir lätt inspirerad och börjar genast fundera över om det är något som även jag skulle kunna dra nytta av här hemma.

VAD är lönsamt och kopierbart???

Förutom IKEA då??

Hmmmmmmmmmmmmm ... ???????

NÅGOT måste det väl ändå finnas??

Fast just nu kan jag faktiskt inte komma på något .. eller .. kanske ska jag kopiera en bank!! Sweabanken?? Nordrea?? Handlarbanken??

Är det någon som känner sig lockad? Det blir naturligtvis ingen ränta på insatt kapital men rejäla avgifter för uttag och handel med kort .. för ska man kopiera så ska man göra det så att skillnaden blir så liten som möjligt!

Men .. äsch!! .. jag tänker som vanligt för litet och för småttigt. Det upptäcker jag när jag läser bloggen Badlands Hyena. Där kommer den verkliga snilleblixten .. hämndkopiera hela KINA!!

Naturligtvis!!

Att jag inte tänkte på det!!

Expr., DN, SvD, AB

2 kommentarer:

 1. Måste fråga om du verkligen köpt kopior på kända märken eller om det är ngt du bara skrev för att få till ett inlägg?

  Jag har hur många invändningar som helst mot att köpa kopior. Framför allt om de går så långt att de också sätter dit märket på varan. Stöld!

  SvaraRadera
 2. Hmm .. jag måste erkänna att jag år 2001 inte hade mycket hum om märkeskläder överhuvudtaget och ingen aning alls om piratkopiering. Ute i buschen där jag bor finns det inte så stora behov av märkeskläder eller annan elegans annat än till bröllop, begravningar och ett och annat festande .. ;-)

  Vår guide svor på att det var äkta vara med obetydliga fel och inte förrän ett par år senare insåg jag vad det handlade om.

  Så .. jodå .. kläderna finns kvar, men förståndet är lite bättre. Jag är helt överens med dig, det är inget annat än stöld.

  Jag gjorde självklart fel .. i dum aningslöshet.

  SvaraRadera