söndag 14 augusti 2011

Linköping .. kan det va nå´t??I över ett års tid har jag med jämna mellanrum sagt till Maken ... "OM du någon dag har ärende till Linköping så kan du väl säga till!!"


Anledningen till min brinnande önskan att besöka Linköping, var att jag sett en hemsida från en Vintage-butik där som såg sååååå lovande och innehållsrik ut att varenda samlargen i hela kroppen visade på Red Alert!!! Men tyvärr så har alla Makens ärenden gått till de mest krångliga och oåtkomliga platser i landet .. men aldrig till Linköping.


Och ärligt talat .. såå viktig är ingen vintage-butik att man åker i flera timmar för att komma dit??


I går åkte vi dit utan ärende alls och jag föll i trance, vimsade lyckligt omkring bland fynden, pillade, provade, kände och njöt av alla möjligheter som bara fanns lite här och där.


Och av alla saker som jag definitivt inte behövde så fann jag dem som jag behövde allra minst!! Ett par nästan nya SKOR!!! Ett härligt, vackert par som jag inte kommer att kunna gå några längre sträckor i och som jag verkligen inte kan använda här hemma .. ett FYND, kort sagt!!


Eftersom jag nu har siktet på en ny karriär så söker jag också frenetiskt efter en figurnära, hellång, kolsvart Morticia Adams-klänning på Tradera. Får jag tag i en så kommer den att passa perfekt till skorna och till den svarta sammetsmantel med rött foder som jag inte heller har än.


Men när jag har både klänning och mantel så återstår bara den toppiga, hopfällbara, svarta hatten för att jag ska kunna börja mitt nya liv som häxa och kunna förutsäga framtiden för alla nervösa börsmäklare, finansmän, statsministrar, premiärministrar och presidenter som numera famlar omkring i ett totalt mörker mumlande meningslösa besvärjelser i väntan på mina meningsfulla dito.


Även en sjumilafärd börjar med ett enda steg, brukar man säga.


Jag skulle vilja ändra det till .. lösningen på alla globala problem kan börja med ett par skor!


Är det någon som har resten??? Jag drar en rätt liten storlek i klänningen, 36/38 blir bra och manteln får inte vara för lång .. helst inte längre än 1,5 meter. Hatten bör vara elastisk så den inte klämmer när jag tänker .. annars har jag inga större krav!
6 kommentarer:

 1. En hellång svart yllemantel med rött linnefoder beställde jag från Väsens Hantverk för ganska många pengar förra vintern.
  (en present från min man till mig och en gammal dröm)
  Tyvärr är den sydd efter min längd och jag är 176 cm i strumplästen.
  En toppig hatt skulle du kunna snörpa ihop själv tycker jag men så är jag gammal modist också och vet hur man gör ...
  Angående klänningen ska du hålla korpgluggarna öppna lagom till halloween - Toys´rus brukar ha maskeradklänningar som ser ut som den du vill ha!
  Fast häxa kan man vara ändå!
  Och bara för att man ÄR en häxa, måste man ju inte SE ut som en! :)

  SvaraRadera
 2. Håll ut!!! Våran länsteater skall snart rensa ut i sina gömmor-jag har fått insidertips. Jag vet hur du ser ut och vet vad du ska ha och jag lovar botanisera åt dig(och mig).Om jag inte minns fel så finns det kläder efter uppsättningen av HÄXOR.Själv söker jag högklackade svarta knäppkängor stl 41 och en mortiziaklänning i tunn svart sammet. En äkta häxhatt är ju förståss ett måste. Trollstav kan jag nog göra själv fast min bror trodde jag talade om en dildo. Karlar är ett släkte för sig tror jag

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet14/8/11 20:21

  Någonstans i gömmorna ska jag ha ett mönster på en medeltidsmantel med huva. Om du lånar det kanske du kan knåpa ihop manteln själv? Du har ju vad jag kan förstå rätt mycket vana vid att sy.

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet14/8/11 20:36

  Själv skulle jag inte klä i någon Mortitia Adams-klänning. Jag är mera en Madam Mim-typ.

  SvaraRadera
 5. Hellång svart klänning har man alltid användning av, häxa eller ej.

  SvaraRadera
 6. Ja, ni tjejer .. visst kan vara en häxa klädd i Armani eller i kläder från HM. Men åren har lärt mig att människor tror på det som de ser och sätter likhetstecken mellan yta och kompetens .. så det är nog bäst att ge dem det de behöver.

  Det har jag lärt mig från AB .. :-)

  Så Mångmammans skräddarsydda yllemantel ger helt rätt signaler medan hatten från Toys´r us går helt bort.

  Sedan så misstänker jag att yrkesbeteckningen Häxa känns lite suspekt nu för tiden, så jag sliter med att hitta ett annat namn på samma yrkesverksamhet??

  Framtidsredigerare, kanske???

  Det känns som om det brådskar .. världen verkar vara i stort behov av lite magi, en hel hög besvärjelser .. och några kunniga Mormor Vädervax, Nanna Ogg och Madame Mim!!

  SvaraRadera