fredag 26 augusti 2011

Samtal med katten.

Jag sitter som vanligt med en kopp kaffe, bläddrar i morgontidningarna och har katten i knät.
Varför sitter du alltid och prasslar med allt det här pappret, varenda morgon .. när du ändå inte använder det till något? .. undrar katten irriterat när DN skymmer smörgåsen som hon har siktat in sig på.

Jag måste se vad som händer i världen .. svarar jag pedagogiskt.
Då kan du väl lika gärna gå UT och titta?

Mjaa .. världen är nog liiiite större än till grinden förstår du.
Ja, jag VET! Brevlådan och diket också!

Lite större än så faktiskt
Veterinären!!!

Ännu större.
Det behöver väl inte DU bry dig om?

Ja men jag måste bry mig om vad som händer och vilka som bestämmer och tar hand om pengarna i landet så att jag kan bli väldigt gammal och ändå ha råd att köpa kattmat till dig, det tycker du väl är viktigt i alla fall?
Du kan väl bestämma SJÄLV, som jag. Och om det kniper så kan du få en sork av mig. Det finns jättemånga bara på tomten och vid diket är det bara och ta för sig, om inte någon annan katt är där.

Nu äter jag faktiskt inte sorkar.
Men du KAN om du måste??

Ja om jag måste, så kan jag.
Och då lagar du till dom så där smarrigt som du gör med andra djur??

Det är nog själva förutsättningen, ja!
Men då spelar det ju ingen roll vad som händer bortom veterinären? Då är det ju nästan bra om du äntligen uppskattar mitt jagande och tillagar det jag kommer hem med i stället för att slänga bort fullt ätliga sorkar.

Vet du, jag tror att du inte riktigt förstår. Det handlar inte om matlagning utan om fler än oss. Det finns faktiskt människor som inte har fri tillgång till sorkar och möss .. och som inte har katt.
Jamen, jag har massor av sparade under garaget som dom kan få. Rätt så hyfsade faktiskt, om jag får säga det själv. Vi kan byta dom mot något annat som vi vill ha …

Hördudu .. nu handlar det om viktigare saker än gnagare och jakt. Politik och om vem som vet bäst och hur vi ska kunna veta vem det är som vet bäst när vi inte riktigt vet om de verkligen vet det de påstår sig veta!! Svåra saker som inte en liten katt förstår sig på!!
Katten ser förbluffad ut .. Ni är ta mig sjutton inte riktigt kloka ni människor!! Ni har möjligen inte tänkt på att göra upp det där på något vettigare och enklare sätt än det där tjafset??

Hur?
Använd skrämselfaktorn!! Låt dom som vill bestämma göra upp om saken .. starkast vinner!! Mest sorkar till den som morrar mest övertygande och har vassast klor. Snälla, korkade eller rädda katter får ingenting!! .. säger katten och sätter tänderna i det som återstår av smörgåsen .. och sticker.

Det finns inget mer förvirrande än att börja morgonen med att prata med sin katt. Man får så att säga ett kattperspektiv på hela da´n som verkligen inte stämmer överens med verkligheten?

Hur den nu är??

Expr., SvD, DN, AB

2 kommentarer:

  1. Hej ....skrattade gott åt ditt samtal med din katt. Är själv nybliven kattmatte men har inte kommit till politiska diskussioner än ;)...Kanske är så att man får ett kattperspektiv nu?

    Ha det gott!

    Kattmamman

    SvaraRadera