tisdag 2 augusti 2011

Lite låg och ledsen.

Jag är en helt vanlig människa, ganska snäll om jag får säga det själv och ställer gärna upp och hjälper till om någon skulle ha behov av det. Lättutnyttjad och stryktålig .. en helt normal och vanlig svensk, alltså.

I hela mitt liv har jag arbetat på helt vanliga jobb där jag inte har behövt den högre utbildning, som jag saknar på grund av ett hektiskt nöjesliv under den period som jag borde ha använt till att rusta mig för framtiden. Men det har gått bra ändå, jag har ett bra liv .. mycket tack vare att jag alltid har haft stenkoll på ekonomin, lätt att hitta egna vägar och en god framförhållning.

Jag är alltså en medelklassmänniska med god ekonomi.

Senaste valet röstade jag på ett alliansparti. Förra valet också .. och valen innan dess.

Allt detta sammantaget gör mig till en borgerlig högermänniska, har jag förstått??

En person som saknar empati och hjärta? När jag tycker att vi svenskar borde enas i en gemensam sorg och ett gemensamt samtal om våldshandlingar av extremister i stället för att förminska handlingarna till en inrikes partipolitisk träta .. så läser jag att det gör jag av rädsla för att min grupp av människor ska förlora makten??

Jag ser det själv inte så.

Det är uppenbarligen vi som bär skulden .. vi som röstade fram vår nuvarande regering som i sin tur anklagas för ligga bakom att Sverigedemokraterna kom i riksdagen vilket i sin tur innebar att en fanatiker och terrorist mördade socialdemokratiska ungdomar i Norge??

Logiken verkar vara glasklar(?) ... medelklassens borgerliga väljare ligger bakom allt ont som sker, all splittring och allt hat och ordningen blir inte återställd förrän Simon Fors får sin vilja igenom .. vi ska fråntas allt och sopa golvet i deras fabriker!

Jag blir ärligt ledsen när jag läser hur politikens företrädare strävar efter att bygga murar och motsättningar mellan människor i stället för att formulera budskap om gemenskap och sammanhållning.

Det känns som en form av mobbing när den är som lägst .. du får inte vara med för du är så dum och elak .. vi vill inte ha dig, du är fel sort!!

Men förmodligen blir det andra tongångar om tre år .. när medelklassen ska lockas över till vänstersidan med löften som aldrig kommer att infrias. Då duger de empatilösa, medelklassiga, borgarkvinnor som ligger bakom splittringen och hatet .. eller hur?

Låter det bittert och lite överdrivet?

Jajamensan, men just så känner jag det just nu! Fast nu har jag lagt bitterheten, ledsenheten och kränktheten här och tänker ägna mig åt något helt annat.

Universalkuren mot lågtryck i själen .. ett billigt nöje som piggar upp så´na trista utsugartyper som mig!!

6 kommentarer:

 1. Tss, så vänstermänniska jag är så ska jag säga att den svenska vänstern bär 50% av skulden till att ha öppnat grinden för Sverigedemokraterna. Det var bara en fråga om tid. ALLA pariter har varit SKITFEGA och man har dragit fram "rasistkortet" i tid och otid så fort någon har andats en fråga eller en undran vad gäller integreringspolitik, invandrig o.s.v.
  Vi vet alla att det inte funkar smärtfritt, eller hur? Vi vet alla att det blir nötningar och motsättningar när olika kulturer möts.

  Den politiska fegheten är orsaken till att främlingsfientligheten har kunnat slå rot. Om de hade vågat säga "Jamen, med det här och det har vi problem. Vi får försöka lösa det så ALLA kan trivas och funka." istället för "Vadå problem?? Din jävla RASIST, vill du utrota dem eller? HITLER!" när det enda man undrade var om man inte skulle satsa på lite mer svenskaundervisning och "samhällskunskap" åt flyktingar så att de kunde komma igång med sina liv fortare om de nu fick uppehållstillstånd och slapp leva på socialbidreg. (Vilket jag tror extremt få av dem vill, faktiskt - leva på allmosor alltså)

  SvaraRadera
 2. Det här ät något jag inte ville att min värste ovän skulle råka ut för - det är vidrigt då man rår för allt ont i hela världen. Då ens politiska värden och åsikter används för att göra en till något ont. Jag har många gånger kallats moderatkäring med allt fult vidhäftat på det namnet. Det går inte att skydda sig mot sådant tyvärr och ibland sårar det oerhört. Det värsta jag har varit med om var när jag träffade en gammal arbetskamrat på torget under valkampanjen. Jag gav henne "moderatkvinnorna kokbok" och hon blev fullständigt hysterisk på mig då hon upptäckte min partitillhörighet (efter mer än 25 års bekantskap), hon kastade boken på mig,slog mig i bröstet och försökte köra över mig med sin cykel. Hon försvann mot horisonten skrikande och svärande över borgarhoran och patrasket.
  Slå upp ett glas vin grabba tag i en god bok och luta dig tillbaka och njut av din tillvaro - jag tycker du gör det mesta bra som du gör.

  SvaraRadera
 3. Islandsmamman: Jag delar Din uppfattning till 100 procent - och då är jag Alliansväljare! Tack för det inlägget, Islandsmamman!

  Och Anybody, jag, lär också sakna empati och hjärta (fast hjärtat - Gud ske lov! - slår varmt innanför blusen...). Ibland gör hela denna vänsterretorik mig alldeles, ja, paff och stum... just för att den är så ointelligent. Hur bemöter man så korkade "argument"? I alla fall inte med sakliga argument - det går bara inte. Man tystnar!

  För att travestera Voltaire en aning vill jag tillägga att jag inte är beredd att dö för vänsterns rätt att smutskasta och såra i sin argumentation. Tankens makt över ordet... Vi måste vara rädda om tankarna och om orden!
  /G

  SvaraRadera
 4. Jad u, detta med "katten på råttan-råttan -på repet" smittande är logiken ;hästen gillar havre, människa äter havre, människan är en häst....

  Två av de mest vänliga människor jag känner

  1) enl egen utsago "extremvänster"

  2) Miljöpartist i kommunalpolitiken

  själv röstar jag allians och vi har aldrig plågat varandra med politiska klubbor i pannbenen. Vi kramas då vi träffas, å jag har jobbat med båda två.

  Jag gick ur svenska kyrkan för många år sedan, ändå säger mina barns skolpräst (de är 23 å 26 nu) att JAG är den mest religiösa han känner=) Jag kramas med han åxå.

  Jag har demonstrerat mot Saddam på sthlms gator å torg å chockats över svartklädda ungdomar som försökte KAPA den demonstrationen.

  Jag läste marxism som fritt valt arbete i skolan på 70 talet som 15 åring (EVENTUELLT för att en nära släkting då var med i VPK- sen riksdagsledamot för V..=))

  Jag har stångats med rabiata manshatande kvinnojoursfigurer verbalt,då jag upptäckte att det FINNS omvänd könsrasism.

  och jag är lapp, å har skrivit om den inhemska rasismen mot renskötande samer i lokaltidningen -vilket gav mig hatbrev i postlådan här i lilla lilla Skellefteå.

  Jag fick en örfil av en maltes 1976 på disko på Malta då jag nobbade en dans å insåg redan då att det berodde på att jag var så mörk å dessutom solbränd å i diskomörkret kunde misstas för en inhemsk tjej. En sån UTAN manlig eskort sågs som en "dålig flicka".

  Som skolbarn i södra Sverige fick jag höra " lappdjävel- åk hem å tugga renpung" OCH "svartskalle". Det gjorde MIG till rasist mot svenskar ett lååångt tag. Och jag svor att aldrig gifta mig å skaffa barn med någon annan man är antingen en Eskimå, indian eller annan lapp..

  Min brorsson som är brasilianare, vilket även de andra brorsbarnen är eftersom mamman är därfifrån- tordes inte gå i våran stad på Nyårsafton för 6-7 år sen då han å hans svenska flickvän var på besök. De ville så gärna gå ut å dansa.

  Orsaken? Han visste inte hur ev främlingsfientlighet just i VÅR stad såg ut- om riskerna att bli nedslagen/misshandlad osv- så de valde bort utgång.

  Jag har tillsammans med 2 väninnor fått fri lejd i Kungsan en sommarnatt för 21 år sen av ett gäng mycket hotfulla unga män efter att,utan att ha tänkt HUR jag skulle göra- ändå instinktivt lyckas "se" vem som var ledaren..å bröt blommor ur en rabatt å gav honom.

  Å´detta efter att han frågade " vilka håller du på kriget i Bosnien?" Ni är inte från stockholm va´? HÄR går man inte...ni ska passa er för arga unga män! de omringade oss.

  Allt gick så snabbt, å en av de tjejer som var med som åxå är fr Brasilien sade " fattar du vad du gjorde?!! Vi kunde ha blivit misshandlade, våldtagna, men du bara- gick fram å gav blommor!!!

  Jag sade till "ledaren"

  Nej, vi är inte från stockholm, och det finns inga arga unga män här, men det finns rädda ledsna pojkar, ni vill oss inget ont"

  Jag har hoppat på en kille som jag upplevde misshandlade en annan kille- jag slet väck honom, å det visade sig att HAN i sin tur...bara försökte slita bort den andra killen för att denne höll på att sparka sönder en telefonautomat..

  Jag skulle ALDRIG göra sådana saker idag tror jag..

  Vad ville jag säga med det här då?

  Jag har ändå ett hopp, fast det är svårt att förstå hur en del tänker försöker jag så huvvet värker.

  PS Även om jag räknat ut att jag under min livstid drabbats av 9 blottare.

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte hjälpa att jag känner det som om vi är lite halvklonade allihop i det här kommentarsfältet .. oavsett politisk tillhörighet. Det känns precis som det ska kännas när det känns bra.

  PS .. även om jag måste erkänna att jag bara drabbats av 3 blottare under min livstid. Men det kan ju alltid bli fler längre fram?

  SvaraRadera
 6. Ha ha ha, ja världens ondhet styrs ju av medelklassen som har sådan otrolig fräckhet att de vill ha mer makt över sitt eget liv på bekostnad av,just det, den självgoda, hybrisaktiga och verklighetsfrämmande vänstern.

  Ja ja, den där vänsterretoriken liknar mest ett barn i trotsåldern som inte får som han vill. :-)

  SvaraRadera