fredag 12 augusti 2011

Tillägg till föregående inlägg!!

Jag har nu kommit till sidan 175 i min bok av Terry Pratchett och finner till min stora glädje en redogörelse för effekterna av "Chokladfröjd Med Hemlig Specialsås" .. och den vill jag ju inte undanhålla någon.

Nu är skeendet utdraget, väl och ingående beskrivet på 3 sidor vilket är alldeles för långt för mig att skriva ner här och nu, så jag nöjer mig med en enklare beskrivning.

Gräddig, men samtidigt kryddig .. och märkligt värmande .. och skapar en aning värme i rummet, som kräver att man öppnar ett fönster .. eftersom samtliga herrar vid bordet känner sig en smula .. egendomliga.

Sedan följer obegripliga enstaviga uttryck som .. Oj, oj! Äh .. jaaa! Ja .. verkligen!

Efter det börjar alla .. herrar, naturligtvis .. samtidigt tala om, "snö, is, frost .. och liknande i samma stil. Ja, verkligen! Faktiskt kyla i alla former .. och i en stund som denna tror jag att det är mycket viktigt att minnas namnet på, låt oss säga, så många trista och förhoppningsvis kyliga ting som helst!"

En av männen har en tillbringare med vatten framför sig .. som han ..

.. "Åh, åh, åh, kära nån, jag är hemskt ledsen, jag tycks ha spillt ut alltsammans över mig själv, säger han genom den stigande vattenångan."

Därefter flyr samtliga män från rummet på ett liksom hopkrupet och haltande sätt .. för att tillbringa en längre stund i badkar med is eller duschar med iskallt vatten ..

Ja, ni kan väl tänka er själva?

Jag misstänker att man måste vara mycket, mycket försiktig med tillagningen och serveringen av "Chokladfröjd Med Hemlig Specialsås".

Längre fram .. en annan dag .. ska jag berätta om upptäckten jag gjorde på sidan 148!! Där står själva kärnpunkten i hela den socialpolitiska debatten!!

Jag trodde inte mina ögon. Här .. i en fantasybok av alla ställen??

Men vid närmare eftertanke .. varför inte??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar