lördag 27 augusti 2011

Stå upp .. eller ligg ner??

Jag tycker att Henrik Dorsin är en av våra skickligaste komiker just nu. Han arbetar både med hjärta och hjärna och figuren Ove Sundberg i Solsidan måste det ligga många timmars hårt arbete bakom. Jag är jätteimponerad av Henrik Dorsin.

Maken delar helt min åsikt och nu när vi har haft en vecka där inte mycket har lockat till skratt så piggade han upp sig med youtube-klipp med Henrik Dorsins "Bögarnas fel" och "Tingeling". Han sjunger bra min man .. och jag som är betydligt mindre musikalisk bidrar med lite dans för att förhöja upplevelsen .. och så tankar vi lite skratt att hålla oss flytande på, om den kommande veckan blir lika jävlig som den som har varit.

Tack Henrik Dorsin.

Men när det gäller alla ståuppare som uppträder här och var och även här i spenaten, så är de inte alltid så roliga .. eller prisvärda. Ofta skrattar man hysteriskt bara för att dölja hur pinsamt överraskad man blir över att en vuxen människa kan ta betalt för att kläcka ur sig sådana bottenpoänger på sitt eget och andras underliv??

"Jag tror jag ska bli ligg-ner-komiker" .. säger Maken allvarligt.

"Ligg-ner-komiker????"

"Något helt NYTT och nyskapande!! Jag kanske till och med blir utsedd till kulturpersonlighet!!
Tänk dig en svart scen med en svart divan och så mig liggande ovanpå och lite sorgesam musik i bakgrunden."

"Jag tänker .."

"Och så inleder jag med ... När ni lämnar denna scenshow ska ni vara medvetna om att ni har kommit två timmar närmare döden!"

"Kul??"

"Det ska inte vara kul, det ska vara nedslående ..

... Är ni medvetna om att er bil kommer att ha förlorat i värde medan ni sitter och lyssnat på mina jeremiader och dystra förutsägelser.

Ni kommer att åldras, bli fulare och skrynkligare medan ni sitter här och äter .. och lägger på er ytterligare kilon som ni inte behöver och som kan medföra diabetes och hjärtsjukdomar som ni inte räknade med när ni åkte hit.

De nya kläderna ni köpte för tillfället är redan begagnade. Förresten var de tillverkade under så dåliga förhållanden och har varit så utsatta för miljögifter att många människor redan har dött bara av att tillverka dem! Vad som händer med ER just NU medan ni har dem på er .. det vet ni inte, eller hur??

Det är nog tur!

Det är förvånansvärt att så många betalade det svindyra biljettpris som vi begärde för den här underhållningen som är extrem ounderhållande och vi är lika förvånade över att ni äter måltiden trots att den innehåller så mycket kemikalier så att den förkortar livslängden med minst en kvart .. men vi är mindre förvånade över att de alkoholhaltiga dryckerna konsumeras så snabbt.

Hur skulle ni annars stå ut?

Ett dåligt minne gör livet mer uthärdbart och sällskapet trevligare. Tyvärr så minskar möjligheterna till fysisk samvaro framåt kvällen i takt med det ökande antalet flaskor på bordet, men för er som varit gifta länge gör det väl ingen större skillnad.

Eftersom ni inte kan köra hem så var det ju onödigt att ta med bilen .. det kommer att bli svindyrt hur ni än gör och, tillsammans med övriga kostnader, kommer den här upplevelsen att skapa ett ekonomiskt rent helvete i slutet av månaden .. utan att ni egentligen fick någonting för pengarna.

Tänk på det nästa gång!

Risken för att ni ska bli rånade och nedslagna på hemvägen har också ökat medan ni sitter här och väntar på att det hela ska ta slut.

Men att det ska ta slut, det är det enda som är säkert här i livet! Det enda som vi inte kan skämta bort eller låta någon annan sopa under mattan .. är det slut så är det. Men så länge det finns tid så finns det ju ingen anledning att lägga av .. så jag fortsätter så länge jag ser att det finns någon kvar!!"

... varvid alla störtar ut ur lokalen som en man och gör plats för nästa sittning, genialiskt eller hur?"

"Men vem vill betala för att höra på något sån´t?"

"Ja, det är det som är haken? Hur får man dem att köpa idén??

Men ANNARS var det väl bra???"

Han kommer aldrig att nå upp till Henrik Dorsins höjder, min man. Men för hemmabruk duger han bra och fyller helt och fullt mitt blygsamma behov av underhållning .. och jag tyckte faktiskt att det var kul, ett litet tag!

AB,

3 kommentarer:

 1. Perfekt! Jag har efter att ha plöjt en del böcker om Skivvärlden hittat min favorit i Döden - en sjust polare. Om maken din vill kan jag stå i bakgrunden på scenen iklädd kåpa och mässa något uppbyggligt som påminner om vår hädanfärd.

  SvaraRadera
 2. Granny .. jag är övertygad om att han skulle känna sig hedrad och att stämningen skulle sjunka till önskvärt låga nivåer

  SvaraRadera
 3. Tina Häll28/8/11 15:36

  Håller helt med dej om Henrik Dorsin, tyvärr finns inte hans språkprofessor från My fair lady på youtube, den var fenomenal, han drog världens alla språk rakt av, utan att hämta andan, jag som är svårflirtad skrattade hejdlöst. Annars är min favorit Galenskaparnas Rotums kanoner o krut, den finns på Youtube. Din makes monolog var inte illa den heller men lockar kanske inte till skratt direkt, men platsar i den svarta humorklassen!

  SvaraRadera