söndag 21 augusti 2011

"Stockholm i mitt hjärta ..

.. låt mig besjunga dig nu" .. är numera inte bara en flitigt sjungen allsång, utan också det dagsaktuella politiska budskapet från Socialdemokraterna.
Eftersom jag själv inte bor i Stockholm, inte arbetar i Stockholm och inte besöker huvudstaden särskilt ofta, så är jag kanske ursäktad om jag inte blev direkt lyrisk över att höra att Håkan Juholt anser att .. en satsning på Stockholmsregionen gagnar hela Sverige.

Men det myckna bostadsbyggaden som skulle bryta ut i samma ögonblick som Socialdemkraterna fick makten .. kostnad okänd .. kanske skulle spilla över på andra orter också? Vem vet .. men då gagnar det ju inte Stockholmsregionen, förstås?

Jag blev nästan lite besviken på Håkan Juholts tal. Inga pingviner eller paraplyer .. bara alla ord som ledde fram till pingvin och paraplyslutsatserna. Och alla löften om välfärd och "vi ska ta hand om er, lita på det", som jag hört sedan jag trampade ur barnskorna.

Så koncentrationen var låg när jag lyssnade igenom det hela, det måste jag erkänna. Kanske missade jag något guldkorn när jag förlorade fokus och tänkte på något annat?

Ni som läser den här bloggen måste vid det här laget vara dödligt less på mitt oavbrutna citerande av Terry Pratchett .. men jag lät tanken ärligt talat glida över till beskrivningen av en av konungens serganter på sid 51, när jag såg Håkan Juholt.

"Hans kropp stod i givakt. Hans mage befann sig, trots alla ansträngningar, i ledigställning".

Och så bör man ju inte tänka när någon försöker förmedla ett budskap, eller hur? Jag borde egentligen skämmas för att jag överhuvudtaget skriver ner det. Men eftersom vägen till den enda sanna läran snitzlades med mustascher, så kanske jag blir förlåten?

Är det någon som undrar vad hatten på bilden har med det här att göra??

Jo, den köpte jag på Tradera i rena chocken över att det var Håkan Juholt som utropades till partiordförande för sossarna. En överslagshandling som förmodligen påverkades av den Juholtska Elvisdyrkan, eftersom den är från tiden.

Svårare än så var det alltså inte ..

DN, SvD, SvD, Expr., Expr., AB, AB,

1 kommentar:

  1. Så klart det ska satsas på världens vackraste sta

    SvaraRadera