fredag 26 augusti 2011

Jag tror inte ..

.. att man ska blanda ihop Gud och politik.

Det politiska budskapet vänder sig till alla, med fel och brister, men politiken ser inte till enskilda individer utan bara det stora sammanhanget, där ibland individen hamnar mellan två stolar och kommer i kläm. Alla passar inte in i den stora idéen och den partibundna visionen.

Gud handlar om individuell tro och vänder sig till alla, utan undantag, alla får plats (utom de som är förtappade enligt regelboken). Det handlar om individens förhållningssätt till livet och medmänniskorna .. om gudomlig godhet .. utan att snegla på ekonomin eller vem som sitter i regeringsställning. Att tro på Gud är att TRO förutsättningslöst även när det går åt helvete .. att tro på en politisk vision är att tro att man vet hur allt ska vara och bli, enligt ett fastställt program. Politik är att utlova saligheten och skrämmas med helvetet .. utan att ha det allra lilla minsta med religion att göra.

Jag gillar Göran Hägglund. Jag köpte hans skildring om "Verklighetens folk" rakt av, men problemet var ju bara att Göran Hägglund inte själv tillhör verklighetens folk och förmodligen har mycket lite kontakt med dem i sin egen verklighet.

Jag tror nog att han vill, men jag tror inte att han hinner hitta några att få kontakt med.

Det är synd att det går så dåligt för Kd. Jag tycker det behövs ett parti som fokuserar på familjen, på den lilla människan och på dem som är minst, svagast och mest utsatta. Ett sådant parti behövs som motvikt till alla de andra som vill se och strida för de STOOOORA sammanhangen, de STORA vinsterna och de STORA rubrikerna.

Kd är mer som den verklighetens människa som Göran Hägglund talar om .. de stretar på i vardagslivet med vardagsfrågorna, vill ha bekräftelse och bli sedda, men blir totalt nedtrampade av de stora elefanterna.

SD och Vänsterpartiet klarar jag mig utan .. det är lite otidsenliga partier som kämpar för gamla ideal i en gammal tid, enligt min mening.

Men Kd tycker jag egentligen förtjänar bättre ..

.. om de bara kunde låta bli att blanda in Gud i politiken.

Expr., AB, AB, DN, DN, SvD,

1 kommentar:

  1. Håller med - Göran Hägglund verkar vara en ärlig och rejäl människa så visst borde det gå bättre. Skulle nog kunna tänka mig honom om det inte vore för det religiösa.

    SvaraRadera