tisdag 30 augusti 2011

Katten också!!

Nu, när det verkar vara godnatt och adjö med möjligheten att hitta likasinnade eller meningsmotståndare i anslutning till tidningarnas artiklar och braskande rubriker, så återstår väl bara att återgå till att prata med katten?

Jag läser om Lars Adaktussons nya bok, "Världens bästa story", som handlar om hans upplevelser som journalist och där AB som vanligt hittar en säljande vinkling, GÖRAN PERSSON .. och hans "buffliga och burdusa ton" i samarbetet(?) med andra människor.
Det verkar vara en sympatisk människa .. säger katten när jag läser artikeln.
Sympatisk??

Ja, jag gillar det där när han letar efter den lille killen under bordet .. sååå förminskande! Det ska jag göra med någon av hundarna när det blir tillfälle, hehehe
.
Jag för min del känner igen något annat. Du vet, när du sitter i mitt knä och .. tjoff, tjoff, tjoff .. slår Rackarkotten på nosen när hon vill vara med .. är det inte samma sak som att kalla någon för "din lille skit"??

Smart! Du är inte så dum som du ser ut!

Och när du ställer dig och stirrar nära, nära matskålen när hundarna äter .. då VET du att de blir obehagliga till mods och backar undan?

Självklart! Och när jag sitter bredvid vattenskålen törs de inte komma dit heller, hahaha! Men då får jag ju både mer mat och mer plats .. kan du se något fel med det?? Du stänger ju kylskåpsdörren jämt, vad är det om inte härskarteknik och översittarfasoner??

Hmm, det beror ju på hur man ser det. Hur är det förresten när jag ropar på kvällen och du är precis i närheten .. bara någon decimeter bort under en buske eller vedhögen?

Det skulle du aldrig ha en aning om ifall du inte fuskade med inhyrda huliganhundar som avslöjar mig varje gång. Fusk!!

Men du samarbetar ju inte med dom. Tänk varje gång som de står och skäller livsfarligt på någon utanför grinden och du går fram och luktar på deras tänder? Tror inte du att de känner sig löjliga och förminskade då?

Dom ÄR löjliga och SKA förminskas. JAG bestämmer, dom ska hålla sig på mattan, undan .. veta sin plats, annars vet man inte vad de kan ta sig till? Du minns väl att Rackarkotten var livsfarlig innan jag fick ordning på henne? Du vill väl ändå inte att något hemskt ska hända din egen lilla älskade katt?

Fjäsk!! Det går jag inte på .. när du tar min kudde då? Är inte det härskarteknik när du lägger dig mitt i ansiktet på mig när jag sover?

Du sover på MIN kudde. JAG tar tillbaka den .. att det ska vara så obegripligt svårt att begripa .. suckar katten och avslutar diskussionen genom att gå ut genom den öppna ytterdörren.

Men innan hon slinker ner för trappan vänder hon sig om ... ska du prata med mig om ALLTING från och med nu?? I så fall vill jag ha någon form av kompensation .. du kan ta och fundera på det så länge, medan jag sysslar med något roligare.

Och jag .. jag börjar bära in dynorna från uteplatsen medan jag funderar på likheterna mellan Göran Persson och min katt .. och undrar hur Anitra Steen har det när hon vill ha in gubben på kvällen?

Men de kanske har hund?
AB,

2 kommentarer:

  1. Jag gillar dina konversationer med katten!
    Liknelser och så där ... :)

    SvaraRadera
  2. Tack, nu blev jag glad! :-)
    Att skriva så här rätt ut i luften känns lite osäkert ibland, så det är otroligt stärkande för självförtroendet när det kommer lite bekräftelse. Så jag suger i mig allt vad jag kan ...

    SvaraRadera