onsdag 10 augusti 2011

Ohly går vidare .. Simon Fors hänger kvar ..

Lars Ohly ger upp. Kastar in handduken och lämnar över till någon annan .. sörjd och saknad av inte särskilt många vad det verkar.

"I och med Ohlys avgång har partiet möjlighet att göra sig av med det besvärande kommunistspöket" .. skriver man på AB ledarsida.

Hahaha .. då har de inte räknat med Simon Fors!! Hur ska en partiledare inom Vänsterpartiet kunna föra en trovärdig politik om medlemmar som Simon Fors kan belönas och göra karriär?

Medlemmarna är grunden partiet står på, och dem som partiledaren representerar .. är det inte så?

Vänsterpartister som Simon Fors visar att det inte är Lars Ohly som är problemet och kommunistspöket i partiet. Tanken är nog förankrad djupare än så när en kommun- och landstingspolitiker oemotsagd kan få uttala sig på följande sätt angående borgerliga väljare .. "Jag tänker ta ifrån dem allt och helt enkelt avskaffa dem."

Medge att det känns frestande att rösta på Vänsterpartiet om du har alla borgerliga symboler som Villa, Volvo och Vovve??

Har du dessutom haft moderata sympatier så är nog inte Vänsterpartiet något alternativ när det redan på kommunal nivå låter så här .. "Hej alla äckliga moderatsvin. Ni ska få sopa i våra fabriker, ert förbannade rövarband."

"Våra fabriker" är väl förmodligen statligt ägda arbetsplatser i en vänstervärld, finansierade av skattemedel och med en passande låg lönsamhet för att undvika borgerlig tillväxt.

Och om du utnyttjar din rätt att uttrycka en åsikt som inte är vänsteranpassad .. då förtjänar du inget annat än bly!

Än så länge är bara Simon Fors kommun- och landstingspolitiker, vilket är illa nog. Men tänk om Vänsterpartiet lyckas klämma in honom i riksdagen?? Och hur många Simon Fors finns det egentligen i Vänsterpartiet??

Nej, Lars Ohly har nog varit vänsterns minsta problem och han har slitit hårt för sitt parti. Han har stått för sina åsikter och som borgerlig väljare har jag .. även om jag inte haft samma åsikter .. ändå känt sympatier för Lars Ohly som person.

Han är också den enda politiker jag har hört talas om som .. enligt egen uppgift .. har varit förutseende nog att vara tjänstledig från sitt ordinarie jobb under hela politikerkarriären. Det måste väl betyda att vi inom en inte alltför avlägsen framtid får se tågmästaren Ohly återinföra det mänskliga och empatiska bemötandet inom SJ igen.

Det ser jag verkligen fram emot.

AB, AB, AB, AB, SvD, SvD, DN, DN, Expr., Expr., Expr.,

2 kommentarer:

  1. http://jlorlandowiki.wikispaces.com/file/view/thumbsup.gif/221859042/thumbsup.gif

    SvaraRadera
  2. Maja .. jo jag tackar jag! Det är tydligen min bekräftelsedag i dag! :-)

    SvaraRadera