Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 26 mars 2010

Det mest fantastiska i hela den här historien ..

.. om våldtäkten på Bjästa-skolan måste väl ändå vara att det uppenbarligen var någon i "Oskars" närmaste krets som kontaktade Uppdrag Granskning?

Resultatet blev förmodligen inte det förväntade, men gör att åtminstone jag ser prästens agerande i ett annat ljus. Han var förmodligen införstådd med vem som kontaktat Svt och syftet med det hela och trodde att han deltog i ett korståg för att fria en ren, ung oskyldig pojke. Helt och hållet svalde han de anhörigas historia och tog ställning mot en 14-årig flicka .. utan att för ett ögonblick försöka bilda sig en egen uppfattning.

Nu har det ramlat in en hel hög anmälningar mot både prästen och skolan och det ska bli intressant att se vad det resulterar i.

För ord som antimobbningsgrupp, värdegrundsfrågor och likabehandlingsplan är totalt tomma och meningslösa om det inte finns människor bakom som är inkännande, lösningsinriktade och har ett normalt civilkurage.

Det fanns så mycket skolan hade kunnat göra utan att peka ut någon. Katarina Wennstam, som deltog i Debatt i går, har skrivit två böcker som kunde ha använts .. "Flickan och skulden" och "En riktig våldtäktsman". Bara dom hade kunnat besvara en del av de frågor som låg bakom hysterin runt "Linnea".

Skolan kunde också ha haft temadagar där frågor runt åtal, rättgångar och domstolar reddes ut. Man hade kunnat tagit upp vad ett DNA är, vad det talar om och hur det värderas.

Och någon borde ha vetat .. prästen?, rektorn?, någon förälder? .. att domar och beslut i avgjorda mål kan beställas, om man nu inte riktigt vet vad det är man upprörs över.

Men han som våldtog "Linnea" och de som startade utfrysningen och mobbingen .. det blev också de som gav henne upprättelse genom att försöka "fria Oskar" med hjälp av Uppdrag Granskning.

Visst är det fantastiskt .. rättvisa kan skipas på de mest märkliga sätt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar