Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 18 mars 2010

Ett av våra rådjur har dött!!

I dag är det den första dagen som det verkligen känns att den nog kommer en vår. Då är det så förbaskat typiskt att det första vi ser på morgonen är ett av våra rådjur som tagit sig in på tomten för att dö.

Stackars, stackars hon .. här har hon kämpat för att överleva denna fasansfulla vinter bara för att stupa på målsnöret.

Vi vet inte varför hon dog. Vi har sett henne äta, vi har varit försiktiga och fodrat ofta i stället för mycket och senast i förrgår såg vi spillning efter henne så det är svårt att tro att hon svultit ihjäl??

Men hjälpen kanske kom för sent?

Nu håller vi ögonen extra mycket på rådjuret som är kvar .. och vi är så otroligt ledsna för att vi inte fick se det andra rådjuret få möta sommaren.

2 kommentarer:

  1. Det har varit en svår vinter för djuren och man vet inte vad det är som gör att de inte når ända fram. Men man blir så ledsen i alla fall. Jag hittade en av mina arma vildkatter död för några dagar sedan- Jag hoppas han inte led för hemskt sista tiden. Katthemmet har annars varit och fångat och hämtat in några av de jag försökt utfodra. Man får försöka se de som man lyckats klara livhanken på som ett litet livsbonus.

    SvaraRadera
  2. Usch det är så jättesorgligt! Bonden som kom och tog henne härifrån sa att hon inte svultit ihjäl utan förmodligen halkat och brutit nacken. Det här blev en svart dag .. jag hade önskat så mycket att hon skulle ha fått en sommar.

    SvaraRadera