Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 15 mars 2010

Kuddkrig .. med min katt!!

Efter att ha sovit snällt och prydligt vid mina fötter i 3 års tid, startade min Hittekatt ett kuddkrig!! Jag förstår hur hon tänkte .. kudden är mjuuuk, trevlig och alldeles lagom för en liten katt och dessutom alldeles för liten för min överdimensionerade person som bara får plats med huvudet på den.

Hon kan däremot sova hela hon på den .. alltså är det en KATT-kudde!

Det tycker alltså inte jag. Vi har bråkat, argumenterat, lurats med kattgodis vid nedre delen av sängen och jag har tydlig markerat att kudden är MIN .. bara för att vakna mitt i natten av att jag har en katt som stänger till andningsvägarna. Jag flyttar på henne .. bryskt!! Men vaknar likt förbaskat flämtande av andnöd en timme senare.

Tipsen har strömmat in .. köp en egen kudde till katten!! Hahaha .. det är MIN kudde hon vill ha, oavsett vilken det är och trots att jag har investerat i TVÅ identiskt likadana kuddar varav den ena ligger bredvid orginalkudden och den andra i en liten korg bredvid sängen. Förgäves .. hon anser att jag inte har någon som helst kuddrätt!!

Just nu löser vi problemet genom att jag stoppar ner henne under täcket och håller om henne med armen så att vi båda bara kan ha huvudet på kudden .. det fungerar .. så där!!

Nu läser jag om Lee Jin-guy som gifte sig med sin kudde. Ett sympatiskt grepp och eftersom katten inte sover på min man i sängen bredvid så kanske hon skulle respektera ett vigselbevis???

Men står det mellan Hittekatten och kudden .. ja, vad är en kudde egentligen?? Helt onödig jämfört med en liten katt i sängen ..

.. och förresten kanske jag kan ha huvudet på katten .. kom jag på precis just nu!!!

4 kommentarer:

 1. Det är nog inte kudden som lockar utan DU. :-)

  Hon vill ligga tätt intill dig eller på dig (och nära ditt huvud).

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare där ;) Jag har det nämligen precis likadant. Min katt ska sova på min huvudkudde, basta! Gärna liggande tätt intill, eller tvärs över mitt huvud. Fast på senare tid har hon faktiskt börjat lägga sig på sovplatsen brevid (jag har dubbelsäng) intill kudden som ligger där. Fast bara efter jag har somnat. Hon kan tydligen inte sova om hon inte får vara intill mig först..

  SvaraRadera
 3. Efter åtta år av intensiv misshandel av mina hälsenor har Surögda Ester äntligen kommit dit hon vill. Hon har alltid(enligt hennes agerande) varit gift med mannen i mitt liv Kalle. Varje natt då hon ansett att jag legat för nära honom så har hon förebyggt sådana risker av intimitet genom att borra in sina tänder i någon av mina hälsenor. Sedan en månad har kattskrället utökat sina markeringar så nu sover Kalle i gråochvit spräcklig kattskinnsmössa - och de är sååå lyckliga. Maken ser störtfånig ut men han har inga problem med att sova på det viset.

  SvaraRadera
 4. ANNA och ANNELI .. hmm .. ja det skulle ju vara trevligt om det hela bara handlade om kärlek och trygghet? MEN hon ser inte särskilt kärleksfull ut när hon försöker tränga undan mig från kudden .. snarare fokuserad och envis .. ;-D

  GRANNY .. bättre med kattmössa än kattmask över ansiktet .. det vet jag bestämt!!!!

  SvaraRadera