Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

söndag 7 mars 2010

Vad kostar hemtjänst??

Det har stormat runt rut-avdraget och det beror nog inte bara på själva avdraget, misstänker jag.

Det har luktat unket av arbetar- och kvinnoförrakt och av något slags omvänt klasstänkande .. ta hand om din egen skit .. vissa arbeten är förnedrande att utföra.

Och då dyker frågan upp om VEM som ska utföra dessa förnedrande arbeten och VARFÖR det ska vara så skambelagt att få hjälp för dubbelarbetande kvinnor?? Men vi kanske inte ens ska erkänna att det FINNS dubbelarbetande kvinnor???

Därefter kommer ju insikten om att rot-avdraget, som ju mest handlar om manliga arbetsinsatser, inte alls är lika förnedrande att utnyttja??? Varför då???

Svaret från en hög rödgröna representanter är att rot-arbetet utförs av PROFESSIONELLA yrkesmän .... medan rut-arbetet .. hmm .. ja, ni fattar själva???

Så kommer de indignerade rösterna som invänder .. inte ska väl VI subventionera RIKA med skattepengar!!!!!!!!!!!!! Trots att statistiken visar att det till stor del är medelklassen och pensionärerna som fått upp ögonen för förmånen.

Och då tänker jag på Makens drygt 100-åriga mormor som fick betala 38 kr per måltid .. (vilket i dagsläget är runt 50 kr). Den måltiden bestod av en grå odefinierbar massa och levererades i veckoransoner som fick stå till sig i kylskåpet ... och när vi ersatte det med frysta "mat-för-en"-förpackningar från närbutiken halverades kostnaden och fördubblades ätbarheten.

Ingen talar om att hemtjänsten faktiskt kostar pengar OCH utförs av lågavlönade kvinnor. Subventionerade SKATTEPENGAR, märk väl.

I hemtjänstuppdraget finns ett mycket detaljerat regelverk. Min mans mormor fick inte fönsterputsning, ingen hjälp som innebar att personalen klev upp på en stol, bara dammsuget i vissa rum vissa dagar och golvet avtorkat .. inte när det behövdes utan när det var schemalagt .. och hennes egna behov var hela tiden underordnade hemtjänstens egen manual.

Nu ser jag hur många pensionärer ersätter hemtjänsten med rut-avdrag och tycker det blir bättre och billigare, och då undrar jag ..

.. hur mycket kostar hemtjänsten .. ungefär .. i genomsnitt????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar