Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 16 mars 2010

Jag vill ha vinst på min shopping!!!!

Republikanska Föreningen vill avskaffa alla kungliga symboler på våra pengar. De tycker att det skulle vara svenskare och jämlikare med en älg i stället för kungen .. och det kanske de har rätt i? Med den typen av jakt som vi har nu för tiden är snart älgen lika sällsynt som kungar så det vore ju passande.

Mig kvittar det! Jag hinner inte umgås med mina pengar tillräckligt länge för att lägga märke till hur de ser ut.

Just nu är jag hemkommen från storhandlande på Coop och .. hujedamej .. vad det är tråååååkigt!! Tungt, tidsödande och DYRT!! Dessutom känns det så meningslöst .. det tar inte lång tid så är allt slut igen och jag måste göra om hela proceduren.

Det är tröstlöst!!

Men eftersom mitt motto är .. Försök se möjligheterna i stället för svårigheterna .. så har jag funderat ut en lösning som skulle passa mig!

Om de stora livsmedelskedjorna skulle sluta upp med att lägga pengar på reklamblad .. som jag ändå inte läser, men måste släpa till återvinningen .. och lägger dessa pengar på en SHOPPINGVINST då skulle det genast bli lite mera spännande!

Tänk er själva .. ni kommer till kassan med fullastad vagn och en betydligt mindre fylld plånbok .. och .. PING!!! Blinkande lampor och en kassörska som med ett leende förkunnar att du VUNNIT en fri shopping!! Det är bara att ta grejorna och gå hem .. eller raskt spendera summan i en helt annan typ av affär.

Slumpmässigt utvalda friköp ... visst är det något som vi konsumenter BEHÖVER?? Kanske rent av KRÄVER???

Och då betyder det inte så mycket vad det är för bild på pengarna vi får behålla.

2 kommentarer:

  1. Du har uppenbarligen noll koll på hur jakten i sverige fungerar om du tror att älgstammen håller på att dö ut. Jakt är otroligt reglerad och behövs för att ha en fungerande flora.

    SvaraRadera
  2. Jag kan ge dig rätt i att jag borde skrivit RIKTIGA älgar och RIKTIGA kungar .. men annars så har du fel. Jag bor mitt i jakttätt område och känner nästan ingen som inte jagar .. jag kan stycka upp en älg om det kniper men inte ta ur eller flå. Hur reglerad jakten än är så går det inte att komma ifrån att älgstammen har utarmats. Det är alldeles för många krontjurar som fälls för att det ska vara bra. De lite pinnigare tjurarna blir kvar och det är inte så lyckat för kommande generationer. Det är sällan det som ser bra ut på pappret fungerar lika bra i verkligheten, tyvärr.

    SvaraRadera