Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 5 mars 2010

Ta livet lätt, ..

.. skratta och ha det lustigt!
Det är bara dumma människor som surar och plågar sig.
Att ta livet på allvar är att misskänna sin obetydliga roll i världen.
Begriper du inte att livet är kortvarigt,
det går undan som en dans, ett huj och så är det slut.
De flesta blir snopna på ålderns dar när de märker hur fåfängt det var att de bråkade så mycket, grät och skrek och slet i håret.
Man ska leva som när man åker skridskor på glatt is - elegant, i full balans, med glidande långa skär, snabbt, i vintersol och med frisk vind svepande om huvudet.

Så skriver Lars Ahlin i "Din livsfrukt" ... och ovanstående rader är sedan många år, uppsatta så jag kan se dem varje dag.

Jag läser om nätdejting, om människor som letar efter en annan människa att leva lyckligt med. De flesta begränsar sig i ålder, kroppsbyggnad eller utseende eller söker trygghet i någon som är äldre och mer livserfaren.

Men tryggheten .. den kan ingen ge dig.

Den måste du hitta inom dig själv. Däremot så kan du överföra din egen otrygghet till någon annan, vilket inte precis ger en god grund att bygga en gemenskap på. Det handlar inte heller om att begära utan om att få. Det går ju inte precis att kräva fullkomlighet om man inte är fullkomlig själv, dessutom så är fullkomliga människor så förbaskat tråkiga .. bara tanken på TVÅ fullkomliga människor gör att jag får utslag!

Humor, glädje, någon att skratta tillsammans med .. det är egenskaper som är viktiga överallt i livet. En kul typ som är vaken, har självinsikt, är lösningsinriktad och flexibel .. det är vad jag skulle leta efter om jag inte redan hade just en sån .. för det är precis de egenskaperna som ger mig trygghet.

Lite överviktig, yngre eller äldre, lång eller kort .. det är det första vi ser. Men efter ett tag, ett samtal, ett första skratt .. så ser människan HELT annorlunda ut??

Livet är för kort för att leta efter det perfekta och stadigvarande .. det är bara att bjuda på sig själv, chansa och ha roligt medan man gör det. Och plötsligt så kanske det som var så fel .. visar sig vara helt perfekt och stadigvarande??


3 kommentarer:

 1. Inte ska du be om ursäkt!

  Kul å titta in och önska en go helg!

  SvaraRadera
 2. Åhhh....Any!!...vad varm och glad jag blir!!..vilken pärla du är ....du skriver precis det som jag skulle vilja skriva.... om jag nu hade kunnat den konsten...
  *tittar med stora blå ögon och slänger lite nochalant med det ostyriga blonda håret*

  *kramkram*

  =))))))))))))

  SvaraRadera
 3. MAX P .. Jag blir alltid lika glad när du tittar in och hoppas du också får en bra helg!! Jag ska gå in på din andra adress när jag får en lugn stund och öva på att skriva lite mer "poetiskt" .. ;-)

  M ... åhh .. försök inte!! Skriva kan du och om du i och med detta försöker slingra dig från fortsättningen efter din cliffhanger .. då tar du miste .. *tittar strängt* .. jag kan inte sova om nätterna förrän jag får hela den rafflande upplösningen .. *tittar sorgset på nagelresterna* ;-)))

  kramelikramar på fredagskvällen :-)

  SvaraRadera