Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 25 mars 2010

Det töar och socialdemokratin smälter bort?

Nu kommer Sahara-värmen och i stället för en svensk, smygande, stillsam VÅR .. så ska det bli varmt, varmt, varmt!! Varför ska allt vara så överdrivet nu för tiden??

Och på tal om överdrivet så var det debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i går.

Sahlin måste bli säkrare när hon bemöter Reinfeldt .. skriver Lotta Gröning.

Det är väl ändå att ta i .. Mona Sahlin står fast förakrad i politikerträsket med ett ben hos Vänstern och ett hos Miljöpartiet. Hur i all sin dar ska hon få möjlighet att bemöta Fredrik Reinfeldt på ett säkert sätt??? När hon väl tänkt igenom hur Ohly eller Wetterstrand ska ställa sig till det hon svarar så har tåget redan gått!!

Vad vi ser nu är ett jätteparti som sakta smälter bort. Om den rödgröna alliansen får regeringsmakten i höst är det helt och hållet Miljöpartiets förtjänst och vi kan nog vara övertygade om att de vill bli belönade därefter. Att ikläda sig statsministerposten på så svaga meriter kommer inte att bli lätt och efter mandatperiodens slut tror i alla fall jag att det är slut på socialdemokratins stormaktsdagar.

Inte undra på att Mona Sahlin vacklar i debatterna.

Om de rödgröna vinner kommer den politiska kartan att ritas om och Socialdemokraterna kommer att få inordna sig bland de småpartier som kämpar efter småposter i valrörelsen 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar