Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 22 mars 2010

Ett hemskt jobb??

Hon har Sveriges hemskaste jobb ... skriver Expressens ledarredaktion i en debattartikel om Mona Sahlin.

Det har de nog rätt i .. och hon hanterar det inte särskilt bra. För att bygga den koalition som ska föra henne till den hett eftertraktade statsministerposten tvingas hon att offra det mesta av socialdemokratin för att tillfredsställa två samarbetspartners som inte behöver göra något alls .. utan tvärtom, inkasserar väljarstöd baserat på misstron mot Mona Sahlin.

Vad har egentligen Maria Wetterstrand gjort och sagt för att förtjäna den helgongloria väljarna placerat på hennes huvud .. undrar Expressen.

Ja, jag undrar detsamma .. och dessutom så undrar jag varför det inte kommit några reaktioner alls på hennes uttalanden om det socialdemokratiska partiet i tidningen Fokus? Hade Mona Sahlin gjort motsvarande uttalanden om Miljöpartiet eller Vänstern hade hon förmodligen gjort slut på trycksvärtan i medialagren.

Men att Mona Sahlins låga förtroende skulle bero på att hon är kvinna och att .. "hon dras med Tobleroneaffären som uppenbarligen har längre preskriptionstid än mord och som en man skakat av sig betydligt snabbare utan tvekan" .. tror jag inte på.

Vi har haft svaga ledare i politiken förr, duktiga politiker utan karisma och utan förmåga att entusiasmera .. Bo Lundgren (m), Maria Leissner (fp), Lennart Daléus (c) .. för att ta några exempel.

"Affärer" finns det också några stycken som hänger kvar livet ut även om de handlat om män. Stig Malm är för evigt förknippad med sitt "fittstim", Marjasin fick dra sig tillbaka efter ivrigt kvittoklippande, Rosengren famlar i porrmörkret genom historien och hade inte haft en chans om han hade envisats med att fortsätta i politiken. Gudrun Schymans skattefusk är väl inte heller direkt bortglömt och Laila Freivalds lägenhetsaffärer poppar upp då och då.

Det var ju inte precis Tobleronen som fällde Mona Sahlin, eller hur?? Även om media tycker att det passar bäst så fanns det en hel del andra .. större .. besvärande "feltänk" som ledde till hennes "time out" från politiken.

Men OM den rödgröna alliansen vinner valet i höst .. då är jag för min del övertygad om att det är dödsstöten för det socialdemokratiska partiet. I valet 2014 kommer de att få slåss på lika villkor med de andra småpartierna mot Moderaterna och Miljöpartiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar