Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 3 mars 2010

Har jag fattat rätt nu???????

Enligt Mona Sahlin ska vi inte ha några skattesubventionerade städningar för det gynnar bara de som är RIKA som kan betala själva och då blir det bara RIKA kvar som har råd med städhjälp och då sparar vi in på RUT-avdraget så att vi kan använda de pengarna till åtgärder eller bidrag till de kvinnor som inte längre har några jobb????????

5 kommentarer:

 1. Du är en mycket intelligent kvinna och har fattat allt rätt - jag har uppfattat budskapet exakt så och vi kan väl inte båda två vara så korkade att vi inte förstår. Eller det kanske vi är. SUCK.

  SvaraRadera
 2. Ja, den tanken är ju lite skruvad, för samtidigt får ju fler som säljer hushållsnära tjänster lättare att sälja dem, med hjälp av rutavdraget.

  Nu har jag inte morgontidningen kvar, lämnade den på tåget. I ledaren idag stod att det ju inte alls enligt statistiken stämmer med att bara rika nyttjar rotavdraget utan de fanns många med mycket låg inkomst representerade med.

  SvaraRadera
 3. Vi har själva utnyttjat det för snöskottning och jag hade nog inte blivit billig för sjukvården om det inte funnits. För att vara en så ny företeelse så har RUT-avdraget fått oväntat snabb genomslagskraft .. och då måste vi väl också väga in inställningen om hur fel och OLÄMPLIGT det är att ta hjälp med städning och hur VÄRDELÖST det är att arbeta inom den sektorn.

  Och ORÄTTVIST????????

  SvaraRadera
 4. Jag blir nästan deprimerad över den här diskussionen, att den alls existerar? Hur kan man vara så in i h*e korkad att man bara stirrar sig blind på vad den reform KOSTAR, och håller helt tyst om vad den INBRINGAR?! Jo, naturligtvis, så dum JAG är...att städa är ju inte hederligt YRKE!!! Åtminstone och definitivt inte om det utförs i någons annans privata bostad! Att städa på kontor och liknande kan konstigt nog accepteras. Varför kan inte var och en hålla rent runt sitt bord? Och turas om att ta golv och toa?
  Hur kan man bortse helt från den enorma svarta marknad som städyrket varit, helt utan trygghetslagar och pensionspoäng.
  Och, nästan det allra värsta, jag tror att det nästan bara är KVINNOR som på detta sätt helt rabiat motsätter sig en statushöjning av städyrket. Jag blir alldeles matt....

  SvaraRadera
 5. ÄNTLIGEN!!! Det är inte så många som blir matta och uppgivna inför dumheten att krossa en knoppande, lovande marknad för lågavlönade kvinnor ..så det känns härligt att veta att vi i alla fall är några stycken. För aldrig tidigare har jag mött så mycket knappt dold föraktfullhet gentemot kvinnor och låglönejobb .. jag skäms!

  De flesta har fastnat i det rödgröna tugget om ORÄTTVISOR och RIKA. De är beredda att skicka hur många som helst till arbetslöshet eller hjälplöshet bara för att få en handfull RIKA att bli av med avdrag. Det är som om de inte fattar vilka som betalat in mest av de skatter de beskärmar sig över att de rika tillskansar sig. Det är knäckande och deprimerande, eller hur?

  SvaraRadera